Haberler

Düzce'ye Kongre Merkezi ve Otel

Abone Ol

Düzce Valiliği İl Özel İdaresi ve Düzce Belediyesi İşbirliği ile "Kentsel Dönüşüm Projesi" Kapsamında Hazırlanan Kongre Merkezi, Otel ve Alışveriş Merkezi Projesi Basına Tanıtıldı.

Düzce Valiliği İl Özel İdaresi ve Düzce Belediyesi işbirliği ile "Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında hazırlanan kongre merkezi, otel ve alışveriş merkezi projesi basına tanıtıldı.

İl Özel İdaresi'nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Halil Nimetoğlu, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, vali yardımcıları, daire amirleri ve proje mimarları katıldı.

Vali Halil Nimetoğlu, Düzce için çok önemli bir projeyi hayata geçirmek için ilk adımı attıklarını ifade ederek, "Düzce'de kentsel dönüşüme uygun bir proje için eylem aşamasına geldik. Daha önce de kentimizin bazı bölgelerine yönelik çalışmalar yapmıştık. Şimdi ise Halk Eğitim Merkezi'nin bulunduğu alana güzel bir proje uygulayacağız. Belediye ve İl Özel İdaresi'nin yarı yarıya payları var. Düzce'nin ihtiyaçları doğrultusunda önemli bir kongre merkezi olacak" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise, Düzce'nin kentsel dönüşümü gerçekleştirilen bir il olduğunu ifade ederek, "Büyük toplantılara ev sahipliği yapacak bir iş merkezi ve kongre merkezi istiyoruz. Düzce hızlı bir değişim içine girdi. Kentimiz için çok güzel projedir" diye konuştu.

Projeyi çizen mimar Murat Ulu da, Düzce'de her alanda işe yarayacak şekilde bir proje çizdiklerini ifade ederek, "Projeyi 3 ana başlık altında topladık. Bin kişilik salonu olan bir kongre merkezi, 4 yıldızlı 90 odalı bir otel ve alışveriş merkezi. Yapılacak olan bu yapılar hiç bir şekilde birbirini etkilemeyecek şekilde tasarlandı" dedi.

Yaklaşık 5 bin metrekare alanı kapsayacak olan proje, 3 kat olacak ve yaklaşık 7 milyon YTL'ye mal olacak.

(AY-AK)

07.05.2007 15:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title