Haberler

Eczacılardan 800 Bin Poşetlik Destek

Abone Ol

Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Uzm. Dr. Ümit Atman tarafından başlatılan ve Yunusemre Kaymakamlığı ile Yunusemre Belediyesi’nin de desteklediği ‘Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık! Her Türlü Bağımlılık Yapıcı Maddeden Uzak Dur!

Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Uzm. Dr. Ümit Atman tarafından başlatılan ve Yunusemre Kaymakamlığı ile Yunusemre Belediyesi'nin de desteklediği 'Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık! Her Türlü Bağımlılık Yapıcı Maddeden Uzak Dur!' projesine eczacılardan da destek geldi. Manisalı eczacılar projenin sloganlarının yer aldığı 800 bin adet ilaç poşeti bastırarak, farkındalığa katkı sağlayacaklar.

Uyuşturucuya başlama yaşının giderek düşmesi ve toplumda yaygınlaşması üzerine gençleri uyuşturucudan uzak tutmak amacıyla başlatılan 'Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık! Her Türlü Bağımlılık Yapıcı Maddeden Uzak Dur!' projesine 29. Bölge Manisa Eczacı Odası'ndan da destek geldi. Manisa Eczacı Odası, 'Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık! Her Türlü Bağımlılık Yapıcı Maddeden Uzak Dur!' ve 'Sağlıklı Anne, Sağlıklı Bebek, Doğru Tercih Eczane' sloganlarının yer aldığı, aynı zamanda çevre dostu olan doğada yüzde yüz çözünür 800 bin adet poşet bastırdı. Poşetler il genelindeki tüm eczaneler dağıtılarak, ilaçlar hastalara bu poşetlere konarak verilecek. Eczacı Odası Başkanı Burçin Kurtuluş, Genel Sekreter Devrim Balı, Veznedar Bahadır Şenyağcı ve Projenin Mimarı Yunusemre Toplum Sağlığı sorumlu hekimi Uzm. Dr. Ümit Atman Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal'ı ziyaret ederek kampanyaya sağlanan destekler hakkında bilgilendirmede bulundular.

Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, STK'ların, siyasi partilerin ve toplumun her kesiminin projeye destek vermesinin önemli olduğunu söyledi. Kaymakam Topal, "Toplum Sağlığı Merkezi'nde görev yapan başta Ümit Hanım ve mesai arkadaşları Manisa'da güzel bir çalışmayı gerçekleştiriyorlar. Bu sadece hekimlerimizin, personelimizin meselesi değil, bu toplumun her kesiminin, STK'ların sahiplenmesi gereken bir proje diye düşünüyorum. Eczacı Odası'nın bu desteğini görmekten ve bu anlamda bizleri ziyaret etmesinden dolayı içtenlikle teşekkür ediyorum. Her türlü takdiri hak ediyorsunuz. Sivil toplum kuruluşları tarafından da desteklenmesi genişleyerek bu projenin büyümesine katkı sağlayacaktır. Bütün gayemiz gençlerimize sahip çıkmak. Bu anlamda maddi destekten ziyade, manevi destekler bizim için çok kıymetli" dedi.

BU İŞE GÖNÜL VERDİK

Projenin mimarı Dr. Atman, "Ben bu yola çıktığımızdan bu yana çok heyecanlı bir şekilde bu projeyi yürütüyorum. Projenin başladığı ilk günden bu yana Kaymakamımız Yüksel Topal Bey ve Yunusemre Belediye Başkanımız Mehmet Çerçi Bey hep yanımızdalar. Heyecanımı paylaşıp çalışmalarıma destek oldular. Bu işe rutin işlerimin dışında gönül verdim. Bugüne kadar 8 bin 749 gencimizle farkındalık eğitimi yaptık. Bu gençlerle birlikte akran eğitimini öne çıkararak beraberinde gönüllü gençlerimize hayatta daha güzel ve farklı şeyler olduğu mesajını vererek sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Bir tiyatro oyunu sergiledik. Son olarak 18 Mart'ta gençlerimiz Çanakkale Şehitleri'nin torunları olarak 100 öğrencimiz madde bağımlılığına kafa tutmak için Harmandalı halk oyununu oynadılar" şeklinde konuştu..

Eczacı Odası Başkanı Burçin Kurtuluş ise "Ben gazetede Ümit Hanım'ın demecini okuyunca, onunda dediği gibi o bir anne, bende bir babayım. O söylemi beni çok etkiledi. Bir hekimden, eczacıdan önce tabi ki anne, baba olmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Yönetim kurulu olarak bu konuda neler yapabileceğimiz konusunda fikir alışverişinde bulunarak, bu projeye mutlaka katkı vermemiz gerektiği düşüncesiyle hareket ettik. Çünkü biz eczacılar ve hekimler et ve tırnak gibiyiz. Özellikle bu tür sosyal sorumluluk projelerinde bir arada olmamız gerekir. Biz bu projeye katkı sunmazsak kendimizde bir eksiklik hissedecektik. Eczacılar Odası olarak çoğu zaman bu tür projeler gerçekleştiriyor ve hayata geçirilen projelere destek veriyoruz. Son zamanlarda artan bu uyuşturucu kullanımına karşı Türkiye Eczacılar Birliğimiz de Türkiye genelindeki 54 eczacı odasında bu konuyla eğitim verilmek üzere yönetim kurullarından arkadaşlarımıza eğitimler verildi. Bu arkadaşlarımızda önümüzdeki günlerde okullara gidip öğrencilerimize bilgilerini aktaracak ve farkındalık yaratmak için elimizden gelen çalışmaları yapacağız" dedi.

800 BİN DOĞA DOSTU POŞET

Afiş yerine ilaç poşeti hazırlayarak daha geniş bir kesime daha etkili bir şekilde ulaşabileceklerini düşündükleri için poşet bastırmayı tercih ettiklerini kaydeden Kurtuluş şunları söyledi:

"Daha öncede değişik konularda afişler hazırlayarak eczanelerimize asıyorduk. Fakat gördük ki vatandaşlarımız bunu fark etmiyor. Vatandaşlarımıza vereceğimiz ilaçları bu hazırlattığımız poşetler koyarak vermeyi uygun gördük. Bu projeye bu şekilde destek vermeye karar verdik. Bizler aynı zamanda çevreye de duyarlıyız. Bu hazırladığımız 800 bin poşet doğaya zarar vermeyen doğada yüzde yüz çözülebiliyor. Bir poşet bir eve girdikten sonra değişik amaçlarla da kullanıldığı ve birçok yere ulaştığı için daha etkili olacağını düşünüyoruz. Manisa genelindeki tüm eczanelerimize bu poşetlerimizi gönderiyoruz. Bu projeye bir nebzede olsa katkımız olduysa bu bizi fazlasıyla mutlu etti." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksel Topal Yunusemre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title