Haberler

Edirne Valisi Şahin, Stajyer Avukatları Ağırladı

Abone Ol

Edirne Barosu’nda staj yapan avukatlar, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’i ziyaret etti.

Edirne Barosu'nda staj yapan avukatlar, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i ziyaret etti. Kendisinin de bir hukukçu olduğunu belirten Vali Şahin "İmkan olsa da yeniden üniversite sınavına girsem ilk tercihim yine hukuk olurdu" dedi.

Vali Şahin, Milli Eğitim Müdürlüğü binasında bulunan Arda Toplantı Salonu'nda Edirne Barosu Staj Eğitim Komisyon Başkanı Av. İbrahim Karakoç ile birlikte 16 stajyer avukatı ağırladı.

Stajyer avukatlarla tek tek tanışan Vali Dursun Ali Şahin yaptığı konuşmada "Hepiniz hoş geldiniz. Sizler gerçekten çok şanslısınız, bizimle bu kadar ilgilenen yoktu. Ben de Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra 11 ay stajyerlik yaptım. Ancak benim meslek hayatım kısa sürdü, ondan sonra Kaymakamlık yaptım. Şu an yeniden üniversite sınavına girsem ilk tercihim yine hukuk olur. Bizim zamanımızda hukuk eğitimi veren üniversite sayısı gerçekten azdı. Hukukçu olmak bir farklılıktır. 2005 ve 2009 yılından sonra mezun olanlar yeni kanunlar doğrultusunda eğitim aldılar. Hukukçuların hukuki tabirleri iyi bilmesi iyi ezberlemesi lazım. Sizlere meslek hayatınızda başarılar dilerken, İbrahim Bey'e de sizlerle yakından ilgilendiği için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Av. İbrahim Karakoç ise kendilerini kabul eden Vali Şahin'e teşekkür etti. Adalette uygun kararların alınması için genç avukatların çalışacağını belirten Av. Karakoç, "Mecliste kabul edilirse valilerimize ve kaymakamlarımıza savcı yetkileri verilecek. Ben şimdiden vali olarak hem mülki idarede hem de savcılık gibi size devredilecek görevlerde başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Vali Şahin, stajyer avukatlara Türk Ceza Kanunu iyi öğrenmelerini tavsiye ederken, hakimlik sınavlarına da girmelerini tavsiye etti. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Dursun Ali Şahin İbrahim Karakoç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title