Haberler

Eğitim Bir-Sen Okul Müdürleriyle Buluştu

Abone Ol

Eğitim Bir-Sen Manisa Şubesi tarafından eğitim yöneticileriyle bir araya gelmek ve tanışmak amacıyla Okul Müdürleri Buluşması toplantısı düzenlendi.

Eğitim Bir-Sen Manisa Şubesi tarafından eğitim yöneticileriyle bir araya gelmek ve tanışmak amacıyla Okul Müdürleri Buluşması toplantısı düzenlendi.

Manisa Öğretmenevi Konferans Salonu'nda gerçekleşen buluşmaya İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Mehmet Emin Sofuoğlu, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri katıldı.

Eğitim Bir-Sen Mehmet Emin Sofuoğlu, okul müdürlüğüne yeniden atanan ve yeni görevlendirilen müdürlere görevlerinde başarılar diledi. Buluşmada Eğitim Danışmanı Enver Nugaylı ve Terapi Uzmanı Ergül Özkul birer sunum gerçekleştirdi.

Eğitim Danışmanı Enver Nugaylı, bir öğretmenin öğrencinin umudu olması gerektiğini kaydederek, "Bir öğrenci kendini çaresiz hissettiği zaman onların gözleri önünde değilsek, bu mesleği tam olarak yerine getirilmemiş demektir. Karşımızdaki öğrencilerin içinde bir mükemmel var. Biz bu mükemmeli ortaya çıkaralım. Soru sormasına izin verelim. Öğretmenlik aslında engel olmamaktır. Sınavlar sadece müfredat çerçevesinde yapılan bir işlem. Bu sınavlarımız ressamları, şairler bulmayı sağlamıyor. Bizler bunları bulmaya yardımcı olalım, Biz ışık olalım, onlar aşık olur. Öğrencilerimiz o ışıktan mahrum bırakmayalım" dedi.

Terapi Uzmanı Ergül Özkul ise, "İnsan olarak sorumluluğumuz kendimizi iyi hissettirmektir. Her meslek insanı kendi iyi hissetme olanakları verir. Kendini mutlu hissetmeyen, karşısındaki insana mutluluğu hissettiremez. Bizde olmayanı bir başkasına veremeyiz. İnsan olarak inanmaya ihtiyacımız var. Kalbe dokunan kazanıyor ve kazandırıyor. Çocukların kendi dünyalarının fatihi olmalarını sağlamalıyız" diye konuştu.

Sunumların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Enver Nugaylı ve Ergül Özkul'e çiçek takdim ederek teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title