Haberler

Eğitim Danışmanı Hüseyin Er, Ders Çalışamayanlara Seslendi

Abone Ol

Aydın Özel Değişim Koleji Rehberlik ve Yönlendirme Eğitim Danışmanı Hüseyin Er, gerek öğrencilerin gerekse velilerin en başta gelen yakınmaları arasında yer alan “Neden ders çalışamıyorum” sorusunu cevapladı.

Aydın Özel Değişim Koleji Rehberlik ve Yönlendirme Eğitim Danışmanı Hüseyin Er, gerek öğrencilerin gerekse velilerin en başta gelen yakınmaları arasında yer alan "Neden ders çalışamıyorum" sorusunu cevapladı. Özellikle sınavların yaklaştığı şu günlerde bu sorunun daha sık gündeme geldiğini hatırlatan Değişim Koleji Eğitim Danışmanı Hüseyin Er, "Ders çalışamıyorum diyen herkes çağımızın en tehlikeli zaman hırsızı

teknoloji, telefon ve televizyondan uzak dursun. Biz eğitimcilerin tehlikeli 3 T diye adlandırdığımız bu 3 şey artık gençlerin geleceğe yönelik hayallerini yok etmeye başladı" dedi.

"Önce engelleri kaldırın"

Teknolojinin ve iletişimin etkili olduğu bir dönemde yaşadığımızı dikkat çekerek bilgilerin güncelleme hızının baş döndürücü bir hızla arttığını dikkat çekerek "İletişim ve sosyal medya gündemdeki yerini korumakta. Yeni meslekler, ders içerikleri, 4+4+4 sistemi, çift ana dal, derken bu kadar gelişmeyi takip etmekte zorlandığımız bir gerçek. Ders çalışmaya başlamak için çalışmanın önündeki engelleri kaldırmak gerek" diye konuştu.

"Yattığımız yerden başarı beklemeyelim"

Açıklamasında iyi bir gelecek sahibi olmak isteyen gençlerin ders çalışmayı sevmek zorunda değil çalışmak zorunda olduğunu belirten Hüseyin Er, "Öğrenci açısından iyi meslek sahibi olmak, sevdiği işi yapmak, iyi para kazanmak gibi kaygılarla karşılaşmaktayız. Şunu kabul etmeliyiz, yattığımız yerden bir başarı elde etmeyi beklemek yersiz. İyi bir meslek sahibi olmak için elbette iyi bir üniversite, iyi bir üniversite için ise verimli bir çalışma altyapısının olması gerekmektedir. Bu da etkin ve verimli, aynı zamanda programlı çalışmakla mümkündür. Çağımızın en tehlikeli zaman hırsızları bu 3T (Teknoloji-Telefon-Televizyon)'dir. Kontrol edilmediği ve irade gösterilmediği sürece verimli çalışmanın önündeki en büyük engellerdendir. "Yasak ve kısıtlama" kavramlarının üzerinde durmak gerekir. Bu 3T'den uzak durmak gerekir ama ölçülü kullanmak da gerekir. Çünkü bu 3T'den bizim dış dünyayı algılamamız açısından da önemlidir. Tavsiyem ders çalışma süresi içerisinde mutlaka cep telefonları kapatılıp ebeveyne teslim edilmeli ya da bir köşeye bırakılmalı. Bunlara ayrılacak zaman dilimleri belirlenip aile ile paylaşılmalıdır. Aktif ve verimli bir çalışma süresi ortalama 40-45 dk sürmektedir. Bir bilginin kavranması için mutlaka bu sürenin altında çalışmamaya dikkat etmek gerekir" dedi.

Ders çalışmayı engelleyen durumları beş ana başlık altında açıklayan Er, "Robert Collier 'Zihninize arzunuzun tohumunu ekin. Öyle bir güce dönüşür ki, sahip olmak istediklerinizi size çeker' diyor. İşte bu arzu başlangıç aşamasında çok önemli. Çünkü öncelikle bu isteği uyandırmalısın. Bazı öğrencilerim diyor ki 'Hocam hiç içimden gelmiyor ders çalışmak' doğrudur. Ders çalışmak mı sevdiğiniz bir diziyi seyretmek mi? Arkadaşlarla gezmek mi fizik dersi çalışmak mı? Sosyal medyada turlamak mı Limit çalışmak mı? Dediğimde hepinizin cevabı nerdeyse aynı. Ders çalışmayı sevmek zorunda değilsiniz, ama yapmak zorundasınız" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Özel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title