Haberler

Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması İçin Eylem Planı Hazırlandı

Abone Ol

Nevşehir'de Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması konulu toplantı, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Nevşehir'de Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması konulu toplantı, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, müdür yardımcıları, okul müdürleri, eğitim sendikalarının temsilcileri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran, toplantıda eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılması konusunda 2012 yılında yapılan çalışmaların değerlendirilerek 2013 yılı için eylem planı oluşturulduğunu kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat da, geçtiğimiz yıl içerisinde il genelindeki eğitim ortamlarında şiddet ile ilgili bir olayın yaşanmadığını belirterek bu konuda Nevşehir'in Türkiye'ye örnek olabilecek bir il olduğunu vurguladı. Eğitim ortamlarındaki huzur ve güvenin sağlanması konusunda okul idarecilerinin büyük bir özveri ile çalıştıklarını ifade eden Büyükfırat, "Okullardaki eğitim ve öğretim boyutlarını birbirinden ayırmak gerek. Her ikisi de birbirinden farklı kavramlar. Öğretim olayında öğrencilerimize çeşitli branşlarda bilgiler verilirken eğitimde ise toplum içerisinde saygıyı ve sevgiyi tesis ediyoruz. Burada öğretmenlerimize ciddi görevler düşüyor. Kendisi ile ve toplumla barışık, vatanını, milletini seven, saygılı gençler yetiştirmek istiyoruz" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevşehir Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title