Haberler

Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı Bayburt İl Çalıştayı Düzenlendi

Abone Ol

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Organize Edilen Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG)Sınavı Bayburt İl Çalıştayı düzenlendi.

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Organize Edilen Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG)Sınavı Bayburt İl Çalıştayı düzenlendi.

Bayburt Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen çalıştaya Bayburt Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Milli Eğitim Denetmenleri Başkanı Salih Yıldızoğlu, Aydıntepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Semih Akpulat, Demirözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Şafak Kesler, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M.Fatih Uluca, Şube Müdürleri Abdulcelil Kahveci, Murat Öksüzer, Mahir Pamukcu, M.Hanefi Özbek, Okul Müdürleri, Sendika başkanları, Öğretmen ve öğrenci temsilcileri katıldılar.

Çalıştay da bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Seydi Doğan, TEOG ile ilgili paydaşların görüşlerini almak üzere Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG)Sınavı Bayburt İl Çalıştayı düzenlendiklerini belirtti ve Eğitim-öğretim süreci içerisinde sınavların bir realite olmasının yanında sınav baskısı ve sınav odaklı dönemin geride kaldığına dikkat çekerek, konuşmalarına şu şekilde devam etti: "Daha önce liselere geçiş sınavı vardı, sonra OKS sınavı oldu. Sonra SBS sınavı oldu. SBS sınavı kendi içerisinde 3, 2, 1, daha sonra tek sınavlı bir formatla yapılmaya devam edildi. Bu süreç içerisinde burada bulunan eğitim temsilcisi, sendika temsilcisi ve öğrenci velilerimizin de önceki sınavların baskısını gözlemlediği aşikardır. Bu noktada Bakanlığımız TEOG'u yapılandırarak sadece 2 saatlik bir sınavın değil 3 yıllık eğitim sürecinin toplam başarı notlarını, yılsonu notlarını, ayrı yeten birinci dönem 6 sınav, ikinci dönem 6 sınavı herhangi bir mazeret halinde telafi edecek şekilde sürecin bileşenlerinin farklılaştırıldığı, sadece bir sınav ortamı ile değerlendirilmediği bir yapı ortaya koydu." dedi.

Kasım 2013'te birinci sınavların yapıldığını belirten Doğan, "Bu dönemde TEOG sürecinin teorik düzeyinin nasıl uygulandığına dair bir deneyimimiz oldu. Nisan ayında bu sınavların ikincisini yapacağız. Haziran ayı itibariyle de yerleştirmelerimizi tamamlayacağız. Bu noktada eğitimin paydaşları olarak öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmen arkadaşlarımızın, eğitim yöneticilerimizin ve sendika temsilcilerimizin fikirleri, değerlendirmeleri, önerileri sistemin daha verimli olması daha kalıcı ve başarılı olması adına önem taşıyor. Biz bu fikirleri eğitim camiamız ve Bakanlığımız ile paylaşacağız. Burada önemli olan öğrencilerimizin hayata bağlanması ve sınav odaklı bir eğitim anlayışından daha farklı ve daha başarılı bir ortam arayışına bir katkı sunmaktır. Bizim yaptığımız yapacağımız çalışmalar da bu süreci biraz daha kuvvetlendirecek, önemli adımlar sağlayacaktır. Bir bakış açısı, bir öneri tüm Türkiye için bağlayıcı hale gelebiliyor. Bu noktada buradaki tüm katılımcıların katkılarını önemsiyoruz. Ben çalıştayın hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm katılımcı arkadaşlara teşekkürlerimizi sunuyorum." Dedi.

Bayburt Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca ise TEOG'un spesifik ve yeni bir konu olduğunu belirterek, "TEOG'un geliştirilmeye ve yoğrulmaya ihtiyacı var. Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman muhakkak ki altında sağlam bir eğitim sistemi var. Bu sağlamlığı sürekli hale getirmişler. Diğer kurumlara bakarsak örneği bizim bakanlığımızda mülki idare amiri 2 bin tanedir. Eğitimin ise 600 bin çalışanı var. Eğitimde ufak bir değişiklik, bir kelime değişikliği büyük etkiler yaratabiliyor. Geçmişte bir çok farklı sınav sistemi uygulandı. Uzun çalışmalar sonucunda da yeni bir sisteme geçildi. Benim kanaatim odur ki bu sisteme geçişte 8-10 yıllık bir çalışma süreci olduğunu biliyorum. Burada yapılması istenen birinci hedef aile-çocuk-okul bağlantılı, geleceğe hazırlanmış, kendisini ifade edebilen, kendi ayakları üzerinde durabilen öğrenciler yetiştirebilmektir. Burada öğretmenlerin ve eğitimci diğer paydaşların görüşlerine ihtiyaç vardır. Teori ne kadar güzel olursa olsun pratikte aksaklıklar olmaktadır. Burada güzel katkılar sağlarsak verimli bir toplantı olur. Çalıştayın hayırlı olmasını dilerim. "ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Şube Müdürü Mahir Pamukcu, temel öğretim ile ilgili 5 toplantı yaptıklarını belirterek sınav değerlendirmesi ve sınavın algılarını gözlemlediklerini belirtti. Pamukçu temel öğretime geçiş ile ilgili çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Öksüzer sınavla ilgili öğrencilere yönelik çalışmaları anlattı.

Rehberlik Araştırma Merkezi rehber öğretmeni Mehriban Akgün TEOG sınavının değerlendirmesini yaparken İl Milli Eğitim Şube Müdürü Celil Kahveci ise merkezi sınavla ilgili öğrencilere yönelik çalışmaları anlattı. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Seydi Doğan Bayburt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title