Haberler

Eğitime Hayırsever Desteği Devam Ediyor

Abone Ol

Denizli'de hayırsever iş adamı Halil Pekdemir tarafından, Acıpayam ilçesi Alaattin beldesinde yaptırılacak olan Hacı Hasan Hüseyin Pekdemir İlköğretim Okulu protokolü imzalandı.

Denizli'de hayırsever iş adamı Halil Pekdemir tarafından, Acıpayam ilçesi Alaattin beldesinde yaptırılacak olan Hacı Hasan Hüseyin Pekdemir İlköğretim Okulu protokolü imzalandı.

Denizli Valiliğinde gerçekleşen törene Vali Abdülkadir Demir, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ve hayırsever iş adamı Halil Pekdemir katıldı. Hayırsever iş adamı Halil Pekdemir, uzun süredir eğitime katkı vermek adına planladığı okul yaptırma düşüncesini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu söyledi. Arsa teminin olması durumunda 24 derslikli başka bir okul yaptırmayı daha istediğini belirten Pekdemir, doğup büyüdüğü Alaattin Beldesindeki babasının ismini verdiği okulun maliyetini tamamını karşılayacağını söyledi. Vali Abdülkadir Demir ise, ülkeye yapılacak en hayırlı işin başında eğitime verilen katkının bulunduğunu söyleyerek, "Denizli'de eğitim konusunda büyük bir mesafe alındı. Ama bazı bölgelerimizde sıkışıklıklar var. Bunlarla ilgili özellikle zorunlu eğitim ve öğretim süresinin uzamasıyla ilgili de tekrar bir değerlendirme yapacağız" dedi.

Hayırsever iş adamı Halil Pekdemir ile yapılan protokolün diğer okul protokollerinden farklı olduğunu vurgulayan Vali Demir ise,

"Önceki protokollerde hayırseverimiz işi üstlenir, müteahhitini kendisi bulur ve işini kendisi yapardı. Halil Pekdemir, bize bu müracaatı yaptığında, Acıpayam'a bağlı Alaattin beldesinde yapımına başlanmış ve devam eden 13 derslikli okulu teklif ettik. Bunda hukuken bir sakınca yok. Bu değişik bir uygulama ama devlet bir okul daha kazanmış olacak. Bu parayı bakanlık ve il özel idaresi değil, hayırseverimiz ödeyecek. Böylece hem bir ihale süreciyle uğraşılmamış olacak, hem de buradaki parayı da biz başka bir eğitim kurumumuza harcayacağız. Hayırseverimize teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Hacı Hasan Hüseyin Pekdemir İlköğretim Okulu'nun protokolü Vali Abdülkadir Demir ve Halil Pekdemir tarafından imzalandı. Hacı Hasan Hüseyin Pekdemir İlköğretim Okulu 1 Milyon 165 bin TL'ye mal olacak ve ihale bedelinin tamamını hayırsever karşılayacak. 2012-2013 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan okulda 10 normal derslik 3 tanede anasınıfı olacak. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Pekdemir Acıpayam Denizli Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title