Haberler

Ekoköy'e Marka Desteği

Abone Ol

Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu paydaşlığında Kartepe Belediyesi tarafından Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler'de yürütülen "Bir Başka Yaşam Mümkün" adlı proje Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'ndan...

Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu paydaşlığında Kartepe Belediyesi tarafından Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler'de yürütülen "Bir Başka Yaşam Mümkün" adlı proje Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'ndan (MARKA) mali destek almaya hak kazandı.

MARKA'ya sunulan, girişimcilik eğitimi almış köy kadınlarının bir araya gelerek oluşturduğu Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler'deki "Bir Başka Yaşam Mümkün" adlı proje 18 ay sonunda turizm gelirlerini artırarak işsiz bayanların gelir dağılımının iyileştirilmesini, istihdam olanaklarının artırılmasını ve kadın girişimciliğin desteklenmesini dolayısıyla sosyal uyumlarını ve yaşam standartlarını yükseltebilmelerini sağlayacak.

Kartepe ilçesinde pilot bölge olan Ketenciler Köyü'nde gerçekleştirilen proje faaliyetleri ile hedef kitleyi oluşturan dezavantajlı kadınlar için istihdam olanakları yaratılacak ve bölgenin tarımsal ve turistik özellikleri değerlendirilerek yerli turist sayısının artırılmasına, turist profilinin çeşitlenmesine ve sürdürülebilir turizm hamlesinin başlatılmasına katkı sağlanacak.

MARKA'nın Sosyal Kalkınma Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında mali destek almaya hak kazanan Ketenciler Ekoköy'de yürütülen "Bir Başka Yaşam Mümkün" adlı projeye yönelik destek süreci sözleşmenin imzalanması ile başlatıldı.

MARKA Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut ve ilgili tarafların katılımı ile gerçekleşen törende "Bir Başka Yaşam Mümkün" projesi paydaşları adına Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Filiz, KOÜ Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Işıl Altun, Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Nurettin Çelik, Kartepe Belediyesi Ar-Ge Birimi yetkilisi Nurhayat Bozdemir hazır bulundu.

Kartepe Belediyesi adına başarı ile yürütülen ve MARKA'dan mali destek gören proje paydaşları, Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'a projelerin hazırlanmasında ve yürütülmesinde verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler. Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, "İlçemizde yaşanan değişim ve gelişimde işbirliği yaptığımız başta Kocaeli Üniversitemiz olmak üzere bu tip projelerde paydaş olarak bize katkı veren, yön gösteren, destek sağlayan kişi, kurum ve kuruluşlara halkım adına teşekkürü bir borç bilirim" dedi.

Geleneksel toplum yaşamının tekrar canlandırılması hedeflenen Ketenciler Ekoköy'de yürütülen "Bir Başka Yaşam Mümkün" adlı projesi ile Kartepe Belediyesi, MARKA tarafından 2. kez başarılı bulunarak desteklendi. Daha önce Kartepe Belediyesi, Kartepe Kent Konseyi paydaşlığında "Çevresel Sürdürülebilirliğin Sağlanması" adlı proje ile mali destek programı kapsamında Geri Dönüşüm konulu projesi de başarılı bulunularak destek almıştı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kocaeli Üniversitesi Şükrü Karabalık Derbent Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title