Haberler

Elazığ'da Borgip Proje Toplantısı Yapıldı

Abone Ol

Elazığ’da, “İşimizi Nasıl Büyüteceğiz, Gelecek Kuşaklara Nasıl Devredeceğiz” toplantısı gerçekleştirildi.

Elazığ'da, "İşimizi Nasıl Büyüteceğiz, Gelecek Kuşaklara Nasıl Devredeceğiz" toplantısı gerçekleştirildi.

Elazığ'da TÜSİAD ve TÜRKONFED tarafından ortak yürütülen Bölgeler Arası Ortak Girişim (BORGİP) Projesi kapsamında "İşimizi Nasıl Büyüteceğiz, Gelecek Kuşaklara Nasıl Devredeceğiz" toplantısı düzenlendi. TÜRKONFED Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Açık'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya TÜSİAD ve TÜRKONFED Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, iş adamları, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Bölgeler arası işbirliği projesinin önemine değinen TÜRKONFED Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Açık, Türkiye genelindeki şirketlerin ikinci kuşaklara aktarılmasında sürdürülebilirlik oranının düştüğüne dikkat çekti. Şirket sahiplerinin kurumu gelecek kuşaklara nasıl aktarılacağı konusunda bilgi sahibi olması gerektiğini de aktaran Prof. Dr. Açık, "Çoğu şirket sahibi kurumlarını gelecek nesillere nasıl devredileceğini ve nasıl gelişebileceğini bilmiyor. İçinde yaşadığımız yüzyılda küreselleşen dünya içerisinde ülkelerin sınırlarının önemi ortadan kalkmış ve ülkeler arası sosyal, ekonomik, siyasal, kültürel alanlarda dolaşım, iletişim artmıştır. Bu doku içerisinde hem mal ve hizmet sunumu, hem de bilgi sermaye bilişim ve iletişim teknolojileri de serbestçe dolaşmaya başlamıştır. Tüm bu bilgiler ışığında şirketlerin mevcut koşullar içerisinde ürün geliştirme marka oluşturma, serbest piyasa ekonomisi içerisinde rekabet edebilme gücünü kazanması çok daha zorlaşmıştır. Bu anlamda da şirketlerin geliştirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması yani kurumsallaşarak sürdürülebilirliğini sağlaması da zorunlu hale gelmiştir. Şirketlere baktığımızda aile şirketleri daha çok ön plana çıkmaktadır. Dünya genelinde global gayri safi hasılatın yılda 70-90'nı aile şirketlerine aittir. Yine dünyada şirketlerin yüzde 75'i aile şirketlerine aittir. Ülkemizde şirketlerin yüzde 95'i Kobi destekliler, yüzde 98'i ise aile şirketlerinden oluşmaktadır. Ülkemizde şirketlerin yaklaşık yüzde 30'u ikinci kuşakta devam etmektedir. 4. Kuşakta devam edebilen aile şirketinin oranı yüzde 3'tür. Ülkemizdeki şirketlerin yüzde 55'i birinci kuşakta iken ya kapanmakta ya da el değiştirmektedir. Bu nedenle şirketlerin kurumsallaştırılması, sürdürülebilir olması, gelecek kuşaklara nasıl aktarılacağı konusunda bilgi sahibi olmamız son derece önemlidir. Her birimiz şirketleri kurarken çok yoğun enerji harcamaktayız. Enerjimizi, bilgi birikimimizi, tüm maddi, manevi ve sosyal imkanlarımızı şirketimizi geliştirebilmek için harcamaktayız. Ancak birçoğumuz şirketimizi gelecek nesillere nasıl devredileceğini ve nasıl gelişebileceğini maalesef çok bilmiyoruz" diye konuştu.

Fıratsifed Başkanı Yahya Alper Bektaş ise, "BOGİP projesinin Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde sanayinin büyümesi yatırımların artması iş ortamının gelişmesine katkıda bulunabilmek için yerel iş insanların yerel firmaların ve girişimleri ele alan yeni bir yaklaşım" dedi.

Toplantıda TÜSİAD ve TÜRKONFED Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk, proje hakkında sunum yaparken, finansçılar da bilgiler aktardı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şükrü Ünlütürk Ekonomi Türkiye Elazığ Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title