En İyiler' Serdivan'da
Anadolu’nun en kapsamlı akademisi sloganıyla çalışmalarına devam eden Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi, bahar yarıyılında da ülkemizin en önemli eğitim mekanlarından birisi olma aday çalışmalara imza atıyor.
Anadolu'nun en kapsamlı akademisi sloganıyla çalışmalarına devam eden Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi, bahar yarıyılında da ülkemizin en önemli eğitim mekanlarından birisi olma aday çalışmalara imza atıyor.
Serdivan Belediyesi tarafından Serdivan'ı, Sakarya Üniversitesi ile birlikte Türkiye'nin en önemli ilim merkezlerinden birisi haline getirmek için kurulan Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi, ücretsiz eğitimleri ile Türkiye'nin önemli isimlerini vatandaşlarla buluşturuyor.
Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi'nde ders verecek isimler arasında; Ömer Tuğrul İnançer, Süleyman Seyfi Öğün, Yusuf Kaplan, Bedri Gencer ve Süheyb Öğüt gibi Türkiye'nin önemli ilim adamları yer alıyor.
Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirerek sivil bir platformda lisans üstü tedrisatı hizmete sunuyor. Serdivan Fikir Sanat Akademisi'nin 'www.fikirvesanat.org' adresinden 'Kültürel Çalışmalar' programına başvuran adaylar, programa yerleşmeleri dahilinde ücretsiz lisans üstü eğitim alma imkanına kavuşuyor. Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Fikir ve Sanat Akademisi'nde verilen eğitimlerin öncelikli amacının; ilmi, ulaşılması güç ve sadece belirli statü sahiplerinin uğraşı değil; dileyen azimli bütün vatandaşların ulaşabileceği bir imkan olarak sunmak olduğu belirtildi.
Felsefe, Sanat ve Sosyal Bilimler Kütüphanesi'yle de dikkat çeken akademinin, 2014 bahar yarıyılında bütün dersleri üniversite hocalarının verdiği ve kayıtların 'www.fikirvesanat.org' adresinden yapıldığı ücretsiz programlar ise; Felsefe Meseleleri - Prof. Dr. Rahmi Karakuş, Düşüncelerin Serüvenleri - Yusuf Kaplan, İslam Düşüncesinin Temel Kavramları - Prof. Dr. Bedri Gencer, Sosyal Düşünüşte Metot - Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün, Sosyal Bilimlerin Anahtar Kavramları - Süheyb Öğüt, Tasavvuf Metinleri - Yrd. Doç. Dr. Ali Vasfi Kurt, Metinlerle Osmanlı Düşünce ve Kültür Tarihi Terminolojisi I- Doç.Dr. Nejdet Ertuğ, Tarz-ı Kadim Üzere Mesnevi Dersleri - Prof. Dr. İsmail Güleç, Film Yapımı - Öğr. Gör. Aybars Bora Kahyaoğlu, Şiir ve Poetika - Ercan Yılmaz, Temel Fotoğraf Bilgisi II - Öğr. Gör. Nevzat Yıldırım, Hüsn-i Hat Çalışmaları Atölyesi - Öğr. Gör. Orhan Altuğ, Ebru Çalışmaları Atölyesi - Öğr. Gör. Songül Ergün olarak açıklandı. - SAKARYA