Haberler

Engelli Öğrenciler Kaymakam Ortakcı'yı Ziyaret Etti

Abone Ol

Özel Ege Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon öğrencilerinden 20 yaşındaki Coşkun Çelik ve 25 yaşındaki Hacer Gül, kendi yaptıkları el işlerini Kaymakam Yasin Ortakcı'ya hediye etti.

Özel Ege Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon öğrencilerinden 20 yaşındaki Coşkun Çelik ve 25 yaşındaki Hacer Gül, kendi yaptıkları el işlerini Kaymakam Yasin Ortakcı'ya hediye etti. Engelli öğrenciler ile yakından ilgilenen Kaymakam Yasin Ortakcı, "Engellilerimize toplum olarak her zaman sahip çıkmak, onları engellerinden dolayı dışlamadan, kendilerine en iyi imkanları sunarak topluma yararlı, üreten fertler olmalarını sağlamalıyız" dedi. Engellilerin acınmaya değil samimiyete sevgiye ve ilgiye ihtiyacı olduğunu belirten Kaymakam Yasin Ortakcı, şöyle konuştu: "Bazı engellilerimiz doğuştan engelli olabildikleri gibi bazıları da sonradan engelli oluyor. İşte bu gerçekten yola çıkarak her insanın bir engelli adayı olduğunu kesinlikle unutmamamız lazım. Engelleriyle yargıladığımız, önemsemediğimiz veya küçümsediğimiz bir engellinin durumuna kendimiz veya bir yakınımızın da gelebileceğini her zaman hatırlamalıyız. Ben özellikle engelli evlatlarına her zaman büyük bir sevgi ve ilgiyle yaklaşan anne ve babalara teşekkür etmek istiyorum." Kaymakam Ortakcı, Engelliler Haftasının, engelli vatandaşların sorunlarının gündeme getirilmesi, çözüm üretilmesi ve tüm halkın bu konuda duyarlığının artırılması bakımından büyük önem taşıdığını belirtti. Engellilerin toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri için meslek edinip üretken hale gelmeleri gerektiğini ifade eden Ortakcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Engelli vatandaşlarımızın sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması hepimizin ortak görevidir. Onlara göstereceğimiz ilgi ve sorunlarına bulacağımız çözümler, insana ve topluma duyulan saygının en önemli gereğidir."

Ziyaret sonunda Özel Ege Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İlker Dilik, öğretmenler ve öğrenciler Kaymakam Yasin Ortakcı'ya kendilerine gösterdiği ilgiden ve engellilere verdiği önemden dolayı teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Coşkun Çelik Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title