Haberler

Engelliler Haftası

Abone Ol

Suluova'da 16 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Suluova'da, Engelliler Haftası etkinliğinde engelli 16 vatandaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından tekerlekli sandalye hediye edildi.

Şelale Parkı'nda Belediye ile Sakatlar Derneği iş birliğinde düzenlenen etkinlikte konuşan Kaymakam Hayatı Taşdan, Soma'da meydana gelen elim hadiseden dolayı çok üzüntülü olduğunu ve ilçe genelinde tüm bayrakların ulusal yas nedeniyle yarıya indirildiğini belirtti.

Taşdan, "Elim kazada hayatını kaybeden madencilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm ülkemize başsağlığı diler, yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum" dedi.

SYDV kanalıyla alınan tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine teslim ettiklerini belirten Taşdan, "İnşallah ileri ki zamanlarda şartlar uygun olduğunda akülü arabalar da dağıtarak bu yardımları devam ettireceğiz. Engelli kardeşlerimizin yaşamını kolaylaştıracak en ufak bir katkıyı yapabilirsek kendimizi mutlu hissedeceğiz. Kamu kurumları ve devlet teşkilatları olarak onlara elimizden gelen katkıyı, yardımı ve desteği sağlamaya çalışacağız" diye konuştu.

Etkiliğin eğlence bölümünü Soma'daki maden faciası dolayısıyla iptal ettiklerini belirten Belediye Başkanı Fatih Üçok, taziyelerini sunarak şunları kaydetti:

"Belediye olarak engelli bireylerin toplum hayatında daha fazla yer almalarını arzu etmekteyiz. Evlerinde oturan değil sosyal, kültürel ve sportif hayat içerisinde yer almalarını istiyoruz. Kurum olarak da engelli kardeşlerimize acıyan ve hayırsever bir yaklaşımdan ziyade kurumsal olarak kanuni hakların öngördüğü bütün hizmetleri sunmak istiyoruz. Bu nedenle de yapmış olduğumuz çalışmalarımızda temel prensibimiz, hepimiz engelli adayıyız, doğal olarak da engelli kardeşlerimizi bu hayatın bir parçası olarak görüyor yol ve kaldırımları ona göre şekillendiriyoruz. Yapmış olduğumuz bütün sosyal donatıları engelli kardeşlerimizin de rahatlıkla istifade edeceği şekilde planlanıyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından, Türkiye Sakatlar Derneği Suluova Şubesi üyelerine SYDV tarafından temin edilen 16 adet tekerlekli sandalye hediye edildi.

Yemek programı ile devam eden etkinliğe İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yusuf Avcı, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Davu, Türkiye Sakatlar Derneği Amasya Şubesi Başkanı Abdullah Ayyıldız, Suluova Şubesi Başkanı Mehmet Ergün, Amasya Bedensel Engelliler Spor Kulüp Başkanı Nuri Tufan, çeşitli kurum, kuruluş temsilcileriyle sakatlar derneği mensupları katıldı. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Engelliler Haftası Suluova Amasya Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title