Haberler

Engelliler İçin Gece Düzenlendi

Abone Ol

Bodrum Sağlık Vakfı yararına düzenlenen yemekte, 15 bin TL gelir elde edildi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 155 zihinsel ve bedensel engellinin eğitim gördüğü Bodrum Sağlık Vakfı yararına düzenlenen yemekte, yaklaşık 15 bin TL gelir elde edildi. Gecenin onur konuğu olan Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı, Bodrum Sağlık Vakfı'nın onur üyesi oldu.

Bodrum Ticaret Odası ve Sea Garden Tatil Köyü tarafından Bodrum Sağlık Vakfı 'na yardım amacı ile düzenlenen gceye Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Biçer, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Sea Garden Tatil Köyü Genel Müdürü Hassan Kaddey, Bodrum Ticaret Odası Başkanvekili Ali İhsan Tutan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın danışmanı gazeteci Can Pulak ve yaklaşık 400 kişi katıldığı geceye Türkiye Özel Sporcular Derneği ve Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı ise onur konuğu olarak katıldı.

Sivil toplum örgütlerinin desteği ile 14 yıl önce kurulan vakıfın Müdürü Şafak Yaşar, Bodrum'da engellilere destek vermek amacıyla yıl içerisinde 200'e yakın kermes, toplantı, panel ve benzer etkinlikler düzenlendiğini belirterek, "Bodrum'un sosyal anlamda çok büyük gurur duyduğu merkezimizde toplam 155 engelli çocuk ve gencimiz yıllardır eğitimlerini sürdürmekte ve sosyal yaşama kazandırılmakta, meslek edindirilmektedir. Vakfın uluslar arası kalite hizmet vermesi ve en modern şekilde donatılması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Bodrumlu iş adamlarına, özellikle yıllardır ilçemizde yaşayan yabancı uyruklu konuklarımıza ve sivil temsilcilere bizleri bu yolda yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

DİLEK SABANCI: "VAKIF ÇALIŞMALARINA HAYRAN OLDUM, DERS ALDIM"

Gecede vakıf başkanı Biçer tarafından vakfın Onur Üyesi kabul edilen ve belgesi verilen Dilek Sabancı yaptığı konuşma sırasında sık sık alkışlandı. Sabancı dünyada 550 milyon ülkemizde ise 8, 5 milyon engelli olduğunu ifade ederek "Engelli vatandaşlarımızın eğitiminede, sosyal yaşamlarını kolaylaştıracak alt yapıya da gereken önemi vermiyoruz. Devlet engelli vatandaşlarımızla ilgili yasaları çıkartıyor, ancak yerel yönetimler tarafından uygulanmadığı için sosyal yaşamda engelliler büyük sıkıntı çekmeye devam ediyor. Devlet, engellilere yönelik alt yapı çalışmalarında çok geride kaldı. Bu nedenle sivil toplum örgütleri ve vakıfların yanı sıra devletin çalışmaları da çok önemli. Devlet, özel sektör ve vakıflar el ele vermeli, birlikte çalışmalı. Örneğin Avrupa ülkelerinde engelli vatandaşların eğitim ve tedavileri için yılda kişi başına 2 bin Euro ayrılırken, bu rakam ülkemizde ne yazık ki sadece 200 Euro'dur. Beki zamanla bu da artacak ancak halk olarak empati yapmakta zorlanan bir yapıya sahibiz. Acı çekmeden, başımıza gelmeden ne olduğunu bilmiyor, acı çekenlere, zorda olanlara yardım elini uzatmakta geç kalıyoruz. Bu nedenle sosyal sorumluluk projeleri çalışmalarına en küçük yaşlardan başlanmalı. , insanımız bu konuda ciddi anlamda eğitilmeli. Bu akşam bu vakıfın çalışmalarını izledikten sonra gerçekten hayran kaldım, böyle bir organizasyon engelliler için yapılan yatırım ve hizmetler gerçekten takdire değer. Bugün bende bunlardan çok etkilendim, büyük bir ders çıkardım. Bodrum Sağlık Vakfı için açıklamak istemediğim şekilde katkıda bulunmak istiyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye'nin örnek alması gereken bir çalışmayı yerinde gördüğüm, öğrendiğim için çok mutluyum" dedi.

Sabancı'nın konuşmasından sonra Vakıf Başkanı Biçer Sabancı'ya engelli çocukların atölyede yaptığı seramik tabloyu hediye etti. Geceden 15 bin TL gelir elde edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title