Haberler

Erciş Yibo'da Yılsonu Etkinliği Göz Kamaştırdı

Abone Ol

Van'ın Erciş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda yılsonu etkinliği düzenledi.

Van'ın Erciş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda yılsonu etkinliği düzenledi. Etkinlikte, öğrencilerin bir yıl boyunca yaptığı çalışmalar yoğun ilgi gördü.

Programa İlçe Kaymakamı Ramazan Fani, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mehmet Nuri Başol, Van İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gıyasettin Subay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Mürsel Göral, kamu kurum amirleri, oda ve sivil toplum örgüt kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Yapılan sergide ebru, fen ve teknoloji, teknoloji ve tasarım, anasınıfı ve dikiş nakış çalışmaları sergilendi. Büyük beğeni toplayan sergide birbirinden güzel eserler ve projeler katılımcıların dikkatini çekti. Sergiden sonra mezuniyet programı için hazırlanan salon programına geçildi.

Mezuniyet programında konuşan Okul Müdürü Erol Şimşek Erciş YİBO'nun 1964 yılından itibaren çok değerli mezunlar verdiğini söyledi. Mezun ettikleri öğrencilerin şu an ülkeyi yönetmekte ve üstün hizmetler verdiğinin anlatan Şimşek, "Ben inanıyorum ki bu yılda mezun ettiğimiz bu değerli öğrenciler birkaç yıl sonra ülkemize büyük hizmetler verecektir. Eğitimden yoksun olan insanlar, ölünceye kadar şahsiyetsiz kalmaya mahkümdurlar. Bizler de öğrencilerimizin iyi yetişmeleri, iyi insan olmaları için, öğretmenlerimiz ile beraber adeta 24 saat çalışıyoruz. Biz biliyoruz ki; bir ülkenin geleceği, o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır. Eğitim ekmek ve sudan sonra, halkımızın en zorunlu ihtiyacıdır. Erciş YİBO, üstlendiği misyon gereği ilçemize bağlı köyünde okul olmayan çocukların eğitiminin sağlıklı yapılabilmesi için hizmetlerine devam etmektedir. Öğrencilerin akademik başarıları yanında sosyal yönden gelişmelerine imkan verilmektedir. Okulumuzda her türlü imkan mevcuttur. Sportif alanları, kütüphanesi, bilişim sınıfları, akıllı tahtalar, spor alanları. dersler dışında öğrencilerimize ebru kursu, sportif etkinlikler, müzik etkinlikleri, SBS' ye yönelik kurslar verilmektedir. Geçen yıl 8 öğrencimiz Fen lisesine yerleşmiş, bir öğrencimiz SBS sınavında sadece bir Türkçe sorusu yanlış yapmıştır.YİBO'lar arası bilgi yarışmasında İl birincisi, ilçemizde yapılan bilgi yarışması ve Matematik Olimpiyatında ilçe birincisi olmuştur. Bu yıl da hedefimiz deprem felaketine rağmen 8 öğrencimizin Fen lisesine 10 öğrencimizin de Anadolu öğretmen lisesine yerleşmelerini sağlamaktır. Okulumuz deprem felaketinden sonra da ilçemizde adeta lojistik bir üs olarak kullanılmıştır. İlçemize yardım amaçlı gelenlerin konaklama yeri, evi hasar gören vatandaşlarımızın yuvası olmuştur. Yemekhanemizde sürekli yemekler yapılarak deprem mağduru vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanmıştır. Depremden sonra ilçemizde su sıkıntısı olduğundan banyolarımız 24 saat vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Okul pansiyonlarımızı bekar bayan öğretmenlerimizin hizmetine sunduk. Zor zamanlarda Erciş YİBO hep bu tür hizmetlere devam edecektir. Depremde kayıp ettiğimiz öğretmenlerimize ve vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Bizlere hep destek veren İlçe Kaymakamımıza ve diğer yöneticilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Mezun olacak öğrencilere de seslenen Şimşek, "Erciş YİBO nun bir mezunu olarak bu yıl ortaöğretime ilk adımı atmış olacaksınız. Erciş YİBO da geçirmiş olduğunuz bu zaman diliminde kazandığınız bu bilgi ve becerilerinizi verimli olarak kullanmanız, ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için en mühim noktadır. Çok yakın bir zaman içinde hepiniz memleketin dört bir yanına dağılacak ve ülkemize iyi hizmetler vereceksiniz. Sizler her gittiğiniz yerde Erciş YİBO nun birer fahri elçilerisiniz. okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceğinize gönülden inanıyorum.

Ülkemizin kalkınmasında ve gelişmesinde göstereceğiniz gayretlere şimdiden teşekkür eder, bundan sonraki hayatınızda sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum. Bu güzel günümüzde bizleri yalnız bırakmayan değerli misafirlerimize ve bu programı hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma ve personelimize teşekkür eder saygı ve sevgilerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, öğrencilerin hazırladığı birbirinden güzel etkinliklerle program sona erdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erol Şimşek Yerel Erciş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title