Haberler

Ereğli Gemiden İsveç'e Gemi İhracatı

Abone Ol

Zonguldak'ın Ereğli İlçesindeki Ereğli Gemi Tarafından, İsveç'e İhraç Edilen Gemi Törenle Teslim Edildi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Ereğli Gemi tarafından, İsveç'e ihraç edilen gemi törenle teslim edildi.

Tersaneler bölgesindeki Ereğli Gemi tarafından İsveç'e yapılan, 7000 dwt tonluk, 119.1 metre boyunda, 18.90 metre genişliğindeki PRIMA isimli kimsayal tanker, törenle alıcı şirket yetkililerine teslim edildi. Ereğli Gemi tersanesindeki törene her iki şirket yöneticileriyle birlikte Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli'de katıldı.

Belediye Başkanı Murat Sesli, tersanelerin Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağladığını belirtti. Sesli, "Bu güne kadar ismi sanayide sadece Erdemir ile anılan Ereğli, tersanecilik sektörü ile, adını tüm Türkiye ve dünyaya duyurma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Tersaneler Türk ekonomisine önemli katkılar sağlayor. Tersanelerimiz Ereğli'yi geliştiriyor ve Ereğli'yi daha güzel yarınlara taşıyacağına inancım tam. Ereğli Gemi'yi kutluyorum"dedi.

Med Group Yönetim Kurulu Başkanı Recai Hakan Şen de, tersanecilik sektörünün yakaladığı istihdam ve ihracatın ümke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını kaydetti. Şen, "Bugün, Ereğli Gemi mühendisleri, formen ve teknisyenleri ile işçilerinin emeği ile hayata geçiren bir gururu yaşıyoruz. Türkiye'nin son dört yılda gemi inşa sektöründe yakaladığı çıkış trendi ülkeyi Avrupalı armatörlerin tek adresi yapacaktır. Tersanecilik sektörü sağladığı istihdam ve ihracat gelirleri ile ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Gemiyi teslim alan İsveçli Srap şirketinin Genel Müdürü Roff Hoffman, iş birliğinden çok memnun kaldıklarını, Med Group ve Ereğli Gemi'ye teşekkür ettiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından gemiye ismi veren şirket yetkilisi Ingrid Bodin, kurdelayı keserek, şarap şişesini gemide patlattı.

Törende Srap firmasının Ereğli Gemi'ye, üçü kesin, ikisi opsiyonlu, beş gemi siparişi daha verdiği belirtildi.

(BA-ET-Y) 18.03.2008 18:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title