Haberler

Ergani'de Anadilde Eğitim Verildi

Abone Ol

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Ergani Şubesi, 15 Mayıs Kürt Dili Bayramı nedeniyle Ergani'deki 20 okulda anadilde eğitim verdi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Ergani Şubesi, 15 Mayıs Kürt Dili Bayramı nedeniyle Ergani'deki 20 okulda anadilde eğitim verdi.

Eğitim-Sen Ergani Şube Başkanı Serdar Kaya, Eğitim-Sen olarak her zaman anadilde eğitime savunan bir sendikal mücadele verdiklerini ifade ederek, bayram nedeniyle okullarda bir saat Kürtçe ders verdiklerini söyledi. Kaya, "Anadilde eğitim bilimsel ve nitelikli eğitimin olmazsa olmaz şartlarındandır. Bugün Türkiye' de eğitimde elde edilen verilere baktığımızda Kürtlerin yaşadığı illerde başarısızlık göze çarpmaktadır. Bunun en temel nedeni çocukların anadilinde eğitim hizmeti alamamasıdır" dedi. Uygulanan yasağın kültürel boyutunun da bulunduğuna işaret eden Kaya, "Çünkü bir halkın dilinde eğitim görmesini yasaklamak aslında o halkın varlığını inkar etmek demektir. Kültürel asimilasyonun en temel politik hamlesi dili yasaklamaktır. Kürt dili yüzyılı aşkın süredir asimilasyon tehlikesi yaşayan bir dildir. Hem eğitimin niteliği, hem de kültürel zenginliğin korunması açısından anadilde eğitim gereklidir" diye konuştu.

Ergani İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey ise, anadil eğitiminin, Eğitim-Sen tarafından, Diyarbakır ve Türkiye'de uyguladığı bir uygulama olduğunu ifade ederek, "Konu ile ilgili, Kaymakamlık ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü bilgilendirdik" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Türkiye Ergani Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title