Haberler

Erozyonla Mücadele Haftası Kutlandı

Abone Ol

Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri kapsamında TEMA Vakfı Zonguldak Temsilciliği tarafından Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.
TEMA Vakfı Zonguldak Temsilci Berran Aydan tarafından Zonguldak Atatürk Anıt'ına çelen sunumu...

Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri kapsamında TEMA Vakfı Zonguldak Temsilciliği tarafından Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.

TEMA Vakfı Zonguldak Temsilci Berran Aydan tarafından Zonguldak Atatürk Anıt'ına çelen sunumu gerçekleştirdi. Törene, TEMA Vakfı Zonguldak Temsilci Berran Aydan, genç ve yavru temacılar üyeleri katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan TEMA Vakfı Zonguldak Temsilci Berran Aydan, "TEMA Vakfı her yıl düzenlediği Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri kapsamında erozyon ve toprak bozunumunun doğal varlıklar üzerindeki olumsuz etkisini hatırlatmakta. Anakaraların her yıl 24 milyar ton verimli üst toprak kaybına uğradığına dikkat çeken TEMA Vakfı, Erozyonla Mücadele Haftası'nın 2013 temasını 'Gönüllülük' olarak belirleyerek erozyonla mücadele için gönüllü olsun çağrısı yapıyor. TEMA Vakfı olarak bizler, 11-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen Erozyonla Mücadele Haftası kapsamında doğal varlıkların korunmasına yönelik harekete geçme çağrısında bulunuyoruz. Erozyonla mücadelenin devlet politikalarındaki yer almalıdır. Hafta boyunca TEMA Vakfı temsilcileri ve gönüllü sorumluları tarafından ülke genelinde etkinlikler düzenlenmekte. Erozyonla mücadelede gönüllü faaliyetlerinin önemi vurgulanarak verimli topraklar, yaşam veren su ve temiz bir hava için gönüllü olun çağrısı yapmaktayız. Gelin sizlerde gönüllümüz olun. Zonguldak TEMA Temsilciliği olarak, eğitim faaliyetlerinin yanı sıra kentimizin çevre sorunlarıyla ilgili çalışmalar da yapmaktayız. Özellikle hava kirliliği ve yöremizdeki termik santraller konusunda yoğunlaştık. Yaşanabilir Zonguldak Platformunun diğer üyeleriyle birlikte mevcut santrallerin doğaya daha duyarlı çalışmaları ayrıca yeni kurulacak santrallerin önlenmesi için kamuoyu oluşturmaya, yasal mücadele vermeye emek harcıyoruz" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erozyonla Mücadele Haftası Mustafa Kemal Atatürk Zonguldak Valiliği Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title