Haberler

Erzincan Tso Başkanı Muhittin Kalbur'dan "13 Şubat Kurtuluş Günü" Kutlama Mesajı

Abone Ol

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Kalbur, 13 Şubat Erzincan’ın Kurtuluşunun 97. yılı olması münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Kalbur, 13 Şubat Erzincan'ın Kurtuluşunun 97. yılı olması münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Kalbur mesajında şu ifadelere yer verdi; "Erzincan'ımız Birinci Dünya savaşında Ruslar tarafından işgal edilmiştir. Rus işgali zamanında silahlı ermeni çetelerinin birçok kanlı olaylara sebep oldukları savunmasız halka zulüm ve işkenceler yaptıkları, tarihi bir gerçektir. Ancak verilen onurlu ve büyük bir mücadele ile Erzincan'ın yiğit, mert ve vatanperver insanları 13 Şubat 1918 tarihinde düşman işgalinden kurtulup özgürlüğüne kavuşmuş olup Kurtuluş'la birlikte, kendine güvenini tazelemiş ve var oluşunun iradesini hiçbir gücün kıramayacağını herkese açıkça ilan etmişlerdir. 97 yıl önce vatanları için ölme onurunu göstermiş ve en yüksek makama, şehitlik mertebesine ulaşmışlardır.

Kurtuluş günleri şevk ve heyecanlarımızın yenilendiği günler olmasının yanında, tarihin gizli kalmış sahifelerinin de bilimsel çalışmalarla gün ışığına çıkarılma günüdür. Bizi biz yapan milli ve manevi değerlerin neler yapabileceğini, en umutsuz anda yaşlısı, genci, kadını ve erkeği ile bütünleşen mazlum ve mağdur bir milletin dini, imanı, namusu, vatanı ve tarihi uğruna neleri göğüsleyebildiği ve bugün, göğsümüzü kabartan aziz şehitlerimiz sayesinde Erzincan'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılını kutluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimizin kurtuluş gününü kutluyor, Erzincan'ımızı bizlere bahşeden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyorum" dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzincan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title