Haberler

Erzurum'da 1 Milyon 126 Bin Küçükbaş Hayvan Var

Güncelleme:
Abone Ol

Erzurum Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akpunar damızlık küçükbaş hayvan hakkında bilgi verdi.

Erzurum Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Emrullah Akpunar, " Erzurum'da 626 bin damızlık küçükbaş, 500 bin adet de kuzu var. Bu hayvan varlığı için her yıl tespit yapılıyor ve destekleme ödeniyor" dedi.

Akpunar, düzenlediği basın toplantısında, gazetelerde Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder'in kesimlik küçükbaş hayvan bulamadığı ile ilgili yaptığı açıklamanın yer aldığını hatırlattı.

Bu açıklamadan üzüntü duyduğunu ifade eden Akpunar, " Erzurum'da 626 bin damızlık küçükbaş, 500 bin adet de kuzu var. Bu hayvan varlığı için her yıl tespit yapılıyor ve destekleme ödeniyor" dedi.

Akpunar, Erzurum'a Gaziantep'ten 4 bin küçükbaş hayvan geldiğini belirterek, Gaziantep'e 11 bin, Şanlıurfa'ya da 66 bin küçükbaş hayvan gittiğini söyledi.

Erzurum'da hayvancılık açısından bu mevsimin kısır olduğunu dile getiren Akpunar, "Bizim bölgemizde ekim ayında koç katımı yapılır. Mart-nisan ayında kuzular doğar ve bu kuzular temmuz-ağustos aylarında kesilecek seviyeye gelir. O nedenle kış mevsiminde kesim azdır. Erzurum'da bir de 20 kilogramın altında kuzuların kesilmemesi gibi bir gelenek de vardır" diye konuştu.

Et bulamayan kasaplar ve cağ kebapçılara çağrıda bulunan Akpunar, şunları kaydetti:

"Taleplerinizi bize iletin. Küçükbaş hayvan eti lazımsa 2014 yılı için ihtiyacınız ne ise biz Erzurum'dan temin edelim. Bu tür 'hayvan yok' söylemleri ülkeyi yönetenleri ve bu işten sadece para kazanmayı düşünenleri ithalata yöneltecektir. Bu durumda da üreticimiz mağdur olacak ve üretim her geçen gün düşecektir." - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title