Haberler

Erzurum'da Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Abone Ol

Erzurum'da Toplum Destekli Polislik (Tdp) Uygulaması Kapsamında Oluşturulan Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Hanlar İden, Başkanlığında Yapıldı.

Erzurum'da Toplum Destekli Polislik (TDP) uygulaması kapsamında oluşturulan Kent Güvenlik Danışma Kurulu toplantısı Vali Yardımcısı Hanlar İden, başkanlığında yapıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Demiral'ın yanısıra TDP uygulamasında görevli polisler ve kurulda yer alan muhtarlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Hanlar İden, Erzurum'un TDP uygulamasının uygulandığı 10 pilot ilden biri olduğunu ifade ederek, önem ve amacına değindi.

Vali Yardımcısı İden, şöyle konuştu;" Güvenliğin sağlanması, çağdaş devletlerin olmazsa olmaz ilkeleri arasında yer almakta ve devletlerin var olma nedenlerinin başında gelmektedir. İç güvenlik hizmetlerinin yürütülmesi bakımından kamu düzeninin korunması ve devamının sağlanması, toplumun emniyet içinde varlığını sürdürmesi yönüyle vazgeçilmezdir. Polisin faaliyetlerine yön veren toplumsal ihtiyaçlar ve taleplerdir. Suç ve suçluluk toplumsal gündemi işgal eden konuların başında gelmektedir. Polisiye hizmetlerin, bu çerçevede genel güvenlik hizmetlerinin ve suçla mücadelenin sadece polis hizmetleri eksenli değil, çok yönlü ve bütüncül bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir. Bunu sağlamanın temel yöntemlerinden birisi de, Toplum Destekli Polislik hizmetlerinin yaşama geçirilmesidir. Genel anlamda polislik faaliyetleri olarak isimlendirilen bu hizmetler kapsamında, suçla mücadeleyi etkin kılmanın ve güvenli bir ortamı sağlamanın, güvenlik hizmetlerine toplumun katılımı ve desteğiyle mümkün olacağı açıktır. Gelişmiş demokratik ülkelerin çoğunluğunda başarılı bir şekilde uygulanan 'Toplum Destekli Polislik' anlayışının, ülkemizde de hayata geçirilmiş olması suç ve suçluyla mücadelede etkin olacaktır."

Vali Yardımcısı İden, TDP uygulamaları kapsamında güvenlik hizmetlerinde kalite ve verimliliğinde yükseldiğine dikkat çekerek, şu hususları belirtti.

" Toplumun öncelikli güvenlik beklentileri ve önerilerinin tespitine yönelik güvenlik memnûniyet ölçümleri yapılarak, müşteri odaklı hizmet anlayışı geliştirilecek. Toplum temsilcileri (Sokak/Site, Komşular Birliği, Mahalle Komşular Birliği, Kent Güvenlik Danışma Kurulu) ile periyodik güvenlik sorunlarını paylaşım toplantıları düzenlenerek, toplumun güvenli yaşama katılım ve katkıları sağlanacak. Toplumda suçtan mağdur olmuş şahıslara Toplum Destekli Polis temsilcileri tarafından psikolojik ve moral destek sağlanacak. Eğitim çağındaki çocuklarımızın ve gençlerimizin suçlara ve kötü alışkanlıklara karşı korunmasına yönelik etkin çalışmalar yürütülecek. Suçların oluşumuna etki eden olumsuz faktörlerin belirlenmesi ve giderilmesine yönelik ilgili kişi, kurum ve kuruluşlarla işbirliği sağlanarak çalışmalar yürütülecek. Halkın suçlara karşı kendini koruma arzusu ve güvenli yaşamın sağlanmasına yönelik toplumsal bilinçlendirme etkinlikleri yapılacak. Toplumda meydana gelen olayların sosyal, ekonomik, psikolojik ve diğer nedenlerini araştırmaya yönelik Polis - Üniversite/ Eğitim Kurumları işbirliğinde bilimsel çalışmalar yapılacak. Toplumsal kesimlerin, sosyal ve kültürel etkinliklerine katılımı sağlanarak, polis - halk ilişkisi geliştirilecek. Suçların önlenmesine yönelik gerçekçi verilere dayalı suç analizleri ve suçlu profillerinin çıkartılması sağlanacak. Toplumda oluşan güvenlik kaygısı ve suç korkusunun giderilmesi ve kentlerdeki yaşam kalitesinin yükselmesine yönelik etkin çalışmalar yapılacak. Önleyici güvenlik hizmetleri kapsamında halkı bilgilendirme ve bilinçlendirmeye yönelik programlar ve kampanyalar düzenlenecek. Güvenlikte toplumsal sorumluluk bilincinin geliştirilmesi kapsamında panel, konferans, seminer, sempozyum ve benzeri toplumsal etkinlikler düzenlenecek.Toplum Destekli Polislik hizmetlerinde etkinliği ve verimliliği artırmaya yönelik personel eğitimleri çağın gereklerine uygun geliştirilerek, personel güncel şartlara uyumlu hâle getirilecek. Güvenlik konusundaki toplumsal beklenti ve gereksinimlere cevap verebilmek için hizmetlere uygun nitelikte uygulama projeleri ve modelleri geliştirilecek. Çağın gereklerine uygun geliştirilen Toplum Destekli Polis anlayışının bütün personele yaygınlaştırılması için etkin çalışmalar gerçekleştirilecektir. Pilot ilde uygulamasına başlanan Toplum Destekli Polislik Projesi aşamalı olarak ülke geneline yaygınlaştırılacaktır. "

Toplantıda daha sonra TDP Büro Amir Vekili Başkomiser Hasan Akpınar, TDP faaliyetlerini sunumunu yaptı. Sunumda Erzurum'da 01 Ocak 2007 tarihinde 30 Haziran 2007 tarihine kadar TDP kapsamında 26 adet ihbarın iletildiği, 53 adet suç ve suç unsuruyla mücadele edildiği, 182 talep ve şikayet konusunun olduğu belirtildi.

Toplantı da öneriler de dinlendi.

(AA-İRT-Y)

20.09.2007 15:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title