Haberler

Erzurum'daki Hayvancılık Kooperatiflerine Destek

Abone Ol

Tarım Bakanlığı ve Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü Tarafından, Köylerde Kurulan Hayvancılık Kooperatiflerine Verilen Desteklerde Erzurum, Türkiye Genelinde İlk Sıralarda Yer Aldı.

Tarım Bakanlığı ve Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü tarafından, köylerde kurulan hayvancılık kooperatiflerine verilen desteklerde Erzurum, Türkiye genelinde ilk sıralarda yer aldı.

Erzurum Milletvekili Doç. Dr. Ömer Öyılmaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında AK Parti Hükümetinin göreve geldiğinden beri hayvancılığın gelişmesi için her yıl köy bazında kurulan tarımsal kalkınma kooperatiflerine verdiği desteğin bu yıl da devam ettirildiğini söyledi.

Milletvekili Özyılmaz, açıklamasında şunları kaydetti: “Biz de gerek Bakanlarımız, gerekse bürokratlarımızla yaptığımız çalışmalarla ilimize en büyük desteği sağlamak için gayret sarf ediyoruz. Amacımız bölgemizde hayvancılığın gelişmesi için çiftçiye her türlü desteği vermektir. Hayvancılığın bölgemiz için çok büyük önem taşıdığını ve bölgemizin bu konuda gelişmesinin hem çiftçimize hem de ekonomimize büyük katkılar sağlayacağını biliyoruz. Bunun için desteklenecek bu projelerin özellikle Erzurum'da sayı olarak fazla olmasını sağladık. Tüm Türkiye çapında pek çok il 3-5 civarında projesini ancak kabul ettirebilirken, bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Erzurum 16 + 1 = 17 adet proje ile bu yönde yapılan desteklerin en iyisini almıştır. Bu vesileyle ilgililere teşekkür ediyorum. Bu sonuç hükümetimizin bölgemiz hayvancılığının gelişmesi için vermiş olduğu önemi açıkça göstermektedir. Bölgemizin kalkınması için vermiş olduğumuz bu hizmetler artarak devam edecektir.”

Projeleri kabul edilen ve Erzurum Milletvekili Doç. Dr. Ömer Özyılmaz tarafından açıklanan Tarımsal Kalkınma (hayvancılık) Kooperatiflerinin ise şunlar:”Aşkale - Güllüdere, Aşkale- Ortabahçe (Cinis), Çat - Soğukpınar, Ilıca - Alaca, İspir - Yeşiltepe-Mescitli-Kızılhasan, Köprüköy - Güzelhisar, Merkez - Dereboğazı, Narman - Koyunören, Narman - Pınaryolu-Taşören-Kışla, Oltu - Çengelli, Oltu - Güzelsu, Pasinler - Kevenlik, Pasinler - Taşkaynak, Pasinler - Tepecik, Şenkaya - Evbakan, Tekman - Çevirme, Tortum - Tortumkale.”

(İRT-İRT-Y)

16.04.2007 17:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title