Haberler

Esendere'ye 4 Ayrı Semt Sahası

Abone Ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında dört ayrı semt sahası yapıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında dört ayrı semt sahası yapıldı.

Esendere belde belediyesinin başlattığı "Semt sahalarının yıldızları projesi' kapsamında belde merkezi ve üç ayrı mahallede bulunan okulların bahçelerine dört ayrı semt sahası yapıldı. Yapılan semt sahaları, basketbol, voleybol ve hentbol oynamaya imkan sağlayan ekipman ve malzeme ile donatıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin, belediye olarak gençlere hizmet vermekten mutlu olduklarını söyleyerek, "Halkımızın tüm sorunlarını çözmek ve beldemizi daha yaşanabilir hale getirmek için tüm çaba ve gayretimizle çalışmaya devam ediyoruz. İleriki dönemlerde de gençlerimize sosyal destek projeleri hazırlamaya devam edeceğiz. Bunun için de yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu kapsamda Esende beldesinde dört tane çok kapsamlı semt sahası projesini beldemize kazandırdık. Emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Belediye Fen İşleri Müdürü ve proje koordinatörü Adil Özdil ise, beldenin mevcut sosyal ve kültürel ihtiyaçları doğrultusunda semt sahalarının projelerini hazırladıklarını söyledi.

Özdil, "Esendere'de okullarda çalışmalarını tamamladığımız sahalarda basketbol, voleybol, hentbol ve futbol gibi oyunlar oynanabilecek. Bu dört ayrı sahamızı tamamlayıp gençlerimize hediye ettik. Bu çerçevede her okulumuza ikişer takım oluşturabilecek forma ve spor ayakkabısı verdik. Ayrıca öğrencilerimize SODES ve Esendere belediyesi armalı şapka ve tişört dağıttık. Her okulumuza spor dallarına göre ikişer adet oyun topu hediye ettik. Belediyemizin kıt imkanlarına rağmen gençlerimize sunduğumuz bu güzel hizmetten dolayı mutluyuz" diye konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksekova Esendere Hakkari Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title