Haberler

Eşi Ameliyat Sonrası Bitkisel Hayata Girince 1,5 Milyon Liralık Dava Açtı

Abone Ol

Ordu'da eşinin guatr ameliyatı sonrası bitkisel hayata girmesinde doktorların ihmali olduğunu iddia eden kişi, Ordu İdare Mahkemesi'nde 1,5 milyon liralık dava açtı.

Ordu'da eşinin guatr ameliyatı sonrası bitkisel hayata girmesinde doktorların ihmali olduğunu iddia eden kişi, Ordu İdare Mahkemesi'nde 1,5 milyon liralık dava açtı.

İddiaya göre, Ordu Devlet Hastanesinde geçen yıl Mayıs ayında iki kez guatr ameliyatı edilmesinin ardından durumu ağırlaşan Feyziye Yaşar (47), ambulans uçakla İstanbul'daki özel bir hastaneye sevk edildi.

Burada operasyonla gırtlağı delinerek nefes alması sağlanan Yaşar'ın midesine, beslenmesi için endoskopi yöntemiyle tüp takıldı. İstanbul'da 3 ay tedavi gördükten sonra tekrar Ordu Devlet Hastanesine sevk edilen Feyziye Yaşar, buradaki tedavisi sonrası taburcu edildi. Evin bir odasında cihazlara bağımlı halde yaşayan Feyziye Yaşar, 7 çocuğu ve felçli eşi bakıyor.

Altınordu ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde omurilik felci nedeniyle yaklaşık 15 yıldır tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan Hikmet Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 33 yıllık eşinin guatr ameliyatı sonrası bitkisel hayata girerek 15 aydır makineye bağlı yaşadığını söyledi.

Ameliyat başarısız olunca İstanbul'daki özel bir hastaneyle görüştüğünü ve ambulans uçakla eşini buraya götürdüklerini anlatan Yaşar, "3 ay İstanbul'da tedavi gördü. Ardından tekrar Ordu Devlet Hastanesine döndük. Burada tedaviler sonuçsuz kalınca bizi taburcu ettiler. Güle oynaya ameliyata giren eşim şimdi bu halde. Gözümüzün önünde eriyor. Bizimle konuşmuyor. Sadece sağa sola bakıp duruyor. Şu anda eşimin dünyayla iletişimi yok, kimseyi tanımıyor. Gırtlağı açılarak nefes alması sağlandı, yemesini beslenmesini mideden makine yardımıyla yapıyoruz" diye konuştu.

Yaşar, avukatı aracılığıyla Sağlık Bakanlığına 1,5 milyon liralık tazminat davası açtıklarını, doktor ve görevliler hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Artık dayanma gücümüz kalmadı. Psikolojimiz bozuldu. Bizi en çok üzen ameliyat sonrası doktorların ve hastanenin bize ve eşime karşı ilgisiz kalması" ifadesini kullandı.

Hakkını yargı yoluyla sonuna kadar arayacağını dile getiren Yaşar, açtığı davanın sonuçsuz kalması durumunda bir üst mahkemeye başvuracağını kaydetti.

Eşini kameradan takip ediyor

Yaşar, odasına yerleştirdiği 3 kamera yardımıyla eşini başka odalardan da takip etmeye çalıştığını ifade ederek, "İş yerimde 15 yıl önce uğradığım silahlı saldırı sonrası, omurilik felci nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşıyorum. Bu nedenle sürekli eşimin yanına gidemiyorum. Eşimi kameralar yardımıyla takip edebiliyorum" dedi.

Ailenin avukatı Rıdvan Yalçın ise Ordu İdare Mahkemesi'nde Sağlık Bakanlığı hakkında 1.5 milyon liralık maddi, manevi tazminat davası açtıklarını kaydederek, Feyziye Yaşar'ın ameliyatını gerçekleştiren doktor, görevli hemşire ile sağlık personeli hakkında "Bilinçli taksirle nitelikli yaralanmaya sebebiyet, görevi kötüye kullanma, görevi ihmal" iddiasıyla Ordu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Küçükoğlu, konunun yargıya intikal ettiğini, soruşturma devam ettiği için herhangi bir açıklama yapamayacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Hikmet Yaşar Altınordu İstanbul Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title