Haberler

Eskişehir'de 'Otizm Farkındalık Günleri' Semineri

Abone Ol

Eskişehir’de Otizm Farkındalık Derneği (OFDER) ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Eğitimi Ana Bilim Dalı iş birliğinde düzenlenen 'Otizm Farkındalık Günleri' başladı.

Eskişehir'de Otizm Farkındalık Derneği (OFDER) ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Eğitimi Ana Bilim Dalı iş birliğinde düzenlenen 'Otizm Farkındalık Günleri' başladı.

Program kapsamında; Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) olan çocuklara sahip aileler için düzenlenen 4 haftalık etkinlik çerçevesince, birinci hafta 'Aile Eğitim Programında Otizm Spektrum Bozukluğu ve Bilimsel Dayanaklı Uygulamalar', ikinci hafta Araştırma Görevlisi Seçil Çelik tarafından 'Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocukların Değerlendirilmesi', üçüncü hafta Araştırma Görevlisi Sunagül Sani Bozkurt tarafından 'Uygun Davranışların Artırılması-Uygun Olmayan Davranışların Azaltılması' ve dördüncü hafta ise, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Cavkaytar ve Araştırma Görevlisi Gözde Tomris tarafından 'Aile Bilgi ve Destek Eğitim Programı' konularındaki sunumlarıyla katılımcıların bilgi edinmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Seminerin açılışında konuşan AÜ Edebiyat Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Atilla Cavkaytar, yeni kurulan birimin lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yetiştirilmesinde önemli bir uygulama kaynağı olduğunu belirterek, özel eğitim bölümünün akademik hizmetlerinin yanı sıra topluma dönük hizmetlerinin de önemli olduğunu vurguladı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Üniversitesi Atilla Cavkaytar Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title