Haberler

Eskişehir'deki Ormanların Gelecek 20 Yılı Planlanıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, ormanlık alanlarının gelecek 20 yılını planlayacak olan amenajman heyetleri Eskişehir'de bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, ormanlık alanlarının gelecek 20 yılını planlayacak olan amenajman heyetleri Eskişehir'de bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Orman Bölge Müdürü Recep Ateş'i makamında ziyaret eden heyet, daha sonra Kocakır ormanlık alanında ve Fidanlık Müdürlüğü salonunda birer toplantı yaptı. Orman Fidanlık Müdürlüğü Salonundaki toplantıda Prof. Dr. Hakkı Yavuz ve Yrd. Doç. Dr. Ali İhsan Kadıoğulları birer sunum gerçekleştirdi.

Bu toplantının ardından Orman Genel Müdürlüğü uzmanları Murat Varlıbaş ve Mustafa Üner, karaçam ve sarıçam ormanlarında gençleştirme teknikleri konusunda eğitim verdi.

Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Kalabak Ormanları'nın, planlamasına ayrı bir önem vereceklerini söyledi.

Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar illerinin içme suyunu karşılayan havza olan Türkmendağ'nın daha fazla su tutmasına yönelik planlama yapılacağını ifade eden Recep Ateş, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi ortalama yüksekliği bin 700 metre olan ve hiç bir kirliliğin olmadığı Kalabak Ormanları bizim için çok önemli. Şehrimizin içme suyunu karşılıyor. Son yıllarda az kar yağması nedeniyle yeraltı sularında belirgin bir azalma var. Yapacağımız planlarda bunu dikkate alacağız. Bölgenin daha fazla su tutmasına yönelik müdahalelerimiz olacak. Ayrıca burası nesli tükenmekte olan Kara Akbabaları'nın da yaşam alanı. Akbabaların yuva yaptığı bölgeleri ve yaşlı ağaçları koruyacağız."

Yaklaşık 3 ay sürecek planlama sürecinden sonra gelecek 20 yılın tüm uygulamalarında bu planlar esas alınacak.

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title