Haberler

Eskişehirli Şairlerden Şiir Şöleni

Abone Ol

Eskişehirli Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER) üyeleri, Babalar Günü ile ilgili dernek binasında şiir şöleni düzenledi.

Eskişehirli Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER) üyeleri, Babalar Günü ile ilgili dernek binasında şiir şöleni düzenledi.

Şiir şölenine katılan EŞYODER şairleri, Babalar Günü ile ilgili kendi yazdıkları şiirlerini duygulanarak okurken, ozanlar da türkü söylediler. EŞYODER Başkanı Ertuğrul Şakar, Babalar Günü ile ilgili düzenledikleri etkinlikte yaptığı açıklamada, "Eskişehirli şairlerimiz kendi babalarını, Babalar Gününde hatırladıkları için şiirler yazdılar ve bu şiirlerini düzenlediğimiz etkinlikte okudular. Ozanlarımız da Babalar Günü ile ilgili kendi derledikleri türkülerini sazları eşliğinde söylediler. Türk örf ve adetlerinde ailede merkezi bir konumu olan babalarımız evin direği, ailenin dayanak noktasıdır. Onların ve elbette birer baba olarak bizlerin tek isteği çocuklarımıza iyi bir gelecek verebilmek, çocuklarımızın başarılarıyla gurur duymak, vatana ve millete faydalı olduklarını görebilmektir. Bizlerle sevinen, üzülen ve bizleri mutlu gördükçe daha da bahtiyar olan babalarımızın bu mutluluğunu daimi kılmak bizlerin de en önemli görevidir. Böylesi günler ise babalara dair sorumluluklarımızı yeniden gözden geçirmek adına büyük bir fırsattır. Bu duygu ve düşüncelerle evladını kaybetmiş babalarımızın acılarına böyle bir günde bir kez daha ortak oluyor, başta şehit babalarımız ve evlatlarından uzak vatan savunmasında olan Mehmetçiklerimiz olmak üzere, sadece sevinçte değil, keder ve yasta da toplum olarak birlik ve beraberlik içerisinde olabileceğimiz düşüncesinden hareketle tüm babalarımızın, baba adaylarımızın bu özel gününü en kalbi duygularımızla kutluyoruz" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

ertuğrul şakar Babalar Günü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title