Haberler

Esogü'de Yeni Nesil Sanayi "Endüstri 4.0" Paneli Düzenlendi

Abone Ol

Enerji verimliliği ve yeni nesil endüstriyel yöntemlerin konuşulduğu “Endüstri 4.0” paneli Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde gerçekleşti.

Enerji verimliliği ve yeni nesil endüstriyel yöntemlerin konuşulduğu "Endüstri 4.0" paneli Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde gerçekleşti.

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Eskişehir Şubesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü işbirliği ve ESOGÜ Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM) desteği ile düzenlenen panel ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Panelin açılışında konuşan TMMOB EMO Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tuna, Endüstri 4.0 kavramının teknolojik ve sosyolojik yaklaşımlarla çeşitli tanımlarının yapıldığını belirtirken, 10 uzman konuşmacının yer aldığı panelin farklı teknoloji ve bileşenleriyle Endüstri 4.0 konusundaki gelişmeleri her yönüyle ele almayı amaçladığını ifade etti.

TMMOB EMO Genel Merkez Yönetim Kurulu Yazman Üyesi Hüseyin Önder, mühendisler olarak teknolojik gelişmelerin öncüsü konumunda olduklarını ifade ederken, Endüstri 4.0'a sermayenin karını yükseltmek için baktığını, mühendisler olarak kendilerinin ise insanlığa etkileri yönünden bakmalarının gerektiğini söyledi. Hüseyin Önder Endüstri 4.0 konusunda hem iş dünyasının hem de iktidarların ciddi planlamalar yapması gereğine işaret etti.

ESOGÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıfat Edizkan, panelin Endüstri 4.0 konusunda sanayiciler, öğrenciler ve akademisyenlerde farkındalık oluşturmayı hedeflediğini söyledi. Üniversite olarak TMMOB EMO ile birlikte düzenledikleri panelin bir toplumsal hizmeti yerine getirmeye yönelik olduğunu kaydeden Prof. Dr. Rıfat Edizkan, ESOGÜ Rektörlüğü ve TMMOB EMO başta olmak üzere katkıda bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddık Binboğa Yarman, kendisinin Endüstri 4.0 yerine "endüstride sayısal devrim" kavramını kullanmayı tercih ettiğini belirerek, paneli alanında öncü bir etkinlik olarak gördüğünü ifade etti ve düzenleyicilerine teşekkürlerini sundu.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, topluma rehberlik eden ve toplumdaki tüm gelişmelerin öncüsü konumunda olan üniversitelerin, Endüstri 4.0 paneli gibi faaliyetlerin düzenlenmesinin de öncüsü olması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Hasan Gönen mühendislik, temel bilimler, sosyal bilimler ve sağlık bilimlerini aynı anda ve mümkün olduğunca geliştirmeye çalışan dengeli bir yapıya sahip ESOGÜ'nün, her türlü gelişmenin ve yeniliğin öncüsü ve yönlendiricisi olma ve işbirliği içerisinde olma pozisyonlarını korumak ve geliştirmek istediklerini belirtti. Prof. Dr. Hasan Gönen yeni nesil sanayi konusunda alınacak tavrın, gelecek nesillerin ve ülkemizin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Hasan Gönen panelin iyi gelişmelere ortam oluşturarak başarılı geçmesini diledi.

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, nesnelerin interneti kavramının kaçınılmaz şekilde hayatımızdaki yerini alacağını belirtirken, insanların iş görme ve çalışma konusunda gittikçe tembelleştiklerini söyledi. Endüstri 4.0'ın işgücü piyasası üzerinde çok ciddi etkileri olacağını belirten Savaş Özaydemir, bu süreçte gençlerin bilgisayar programcılığı, elektronik tasarımcılığı, üç boyutlu işlemler, modellemeler, veri madenciliği gibi konularda süratli, etkin ve doğru bir şekilde eğitilmesinin gereğine de dikkat çekti. Savaş Özaydemir ülkemizin Endüstri 4.0 treninin son vagonunu mutlaka yakalaması gerektiğini, ayrıca tüm kurumların bu konuda farkındalık yaratacak çalışmalar yapması gerektiğini belirtirken, ESOGÜ ile TMMOB EMO'ya da böyle bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür etti.

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, teknolojinin gelişirken bir yandan da insanlığa çeşitli hastalıklar getirdiğini belirtti ve Alzheimer gibi teknoloji hastalıklarındaki artışa dikkat çekti. Ahmet Ataç konuşmasında Tepebaşı Belediyesi'nin AB destekli 'Akıllı Şehir' projesi ile 'Engelliler Montaj Atölyesi' projesi hakkında bilgiler de verdi. Ahmet Ataç teknolojinin çok önemli olduğunu ve pek çok sorunumuzu çözdüğünü ancak insanın da unutulmaması gerektiğini belirtti ve panelin başarılı geçmesini diledi. Açılış konuşmalarının ardından panelin teknik kısmına geçildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hüseyin Önder Hasan Gönen Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title