Haberler

Etimesgut, Yeşil Alanda Çıtayı Yükseltti

Abone Ol

Etimesgut Belediyesi, Kişi Başına Düşen Yeşil Alan ve Park Miktarını 0,9'lardan 4,5 Metrekareye Çıkardı. 2,5 Olan Türkiye Ortalamasını Aşan Etimesgut Belediyesinin Yeni Hedefi 8 Metrekare Olan Avrupa Ortalamasının Üzerine Çıkmak.

Etimesgut Belediyesi, kişi başına düşen yeşil alan ve park miktarını 0,9'lardan 4,5 metrekareye çıkardı. 2,5 olan Türkiye ortalamasını aşan Etimesgut Belediyesinin yeni hedefi 8 metrekare olan Avrupa ortalamasının üzerine çıkmak.

Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, yeşil alan miktarını 4 yılda 5 kat artırarak Türkiye ortalamasının üzerine çıkardı. 15 yılda yapılan 220 bin metrekare yeşil alanı revize ederek 1 milyon metrekare yeni yeşil alan kazandıran Etimesgut Belediyesi, kişi başına düşen yeşil alan ve park alan miktarını 0,9'lardan 4,5 metrekareye yükseltti. Nüfus 4 yılda 170 binlerden 300 binlere yaklaşırken yoğun kentleşmeye rağmen yeşil miktarları daha hızlı artış gösterdi. Etimesgut Belediyesi, kentsel doku içerisinde, çocuk oyun alanı, spor alanı ve park işlevini gören yeşil alanlar inşa etti. Planlı bir büyüme örneği gösteren Etimesgut, yeşil alan miktarında Türkiye ortalamasını aştı.

Etimesgut Belediyesi 4 yılda 1 milyon metrekare yeşil alan inşa ederken bu alanların AB standartlarına uygun olması her kesime hitap eden parklar olması dikkat çekiyor. Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, modern bir kent yapısının nüfus, konut ve yeşil alan miktarlarının dengeli artması ile mümkün olabileceğine dikkati çekti. Etimesgut'a 1 milyon metrekare yeni yeşil alan kazandırdıklarını belirten Yılmaz, "Mevcut parklarımızın tamamını revize ettik eksiklerini giderdik. Hedefimiz yeşil alan miktarını Avrupa ülkeleri seviyesine çıkarmak. Bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımız sürdürüyoruz" dedi.

(EDA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title