Haberler

Ev Hanımlarını Ustalaştıran Kültür Evleri

Abone Ol

Amasya'da belediye tarafından mahallelerde oluşturulan kültür evleri, ev hanımlarını ustaya dönüştürüyor.

Amasya'da belediye tarafından mahallelerde oluşturulan kültür evleri, ev hanımlarını ustaya dönüştürüyor.

Amasya Belediyesi tarafından İhsaniye Mahallesi'nde bir yıl önce nostaljik Amasya evleri görünümünde inşa edilen konak, mahalledeki ev hanımları ve genç kızları ustaya dönüştürdü. Üç katlı konağın içerisinde sürdürülen çalışmaları Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile birlikte inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, "Belediyemiz tarafından İhsaniye Mahallesi'nde oluşturulan kültür evimizin içerisinde çok sayıda vatandaşımıza el sanatları alanlarında eğitim verilmesinin yanı sıra gelen talep üzerine müftülükle işbirliği yaparak Kuran kursu açtık" dedi.

İki yıl içerisinde şehir merkezindeki 5 mahallede kültür evleri oluşturduklarını ve iğne oyası, ahşap boyama, ahşap yakma, gümüş, Amasya dokuması, Yassıçal çuha dokuması, ipek halı, kilim, mefruşat, mısır bebek, takı ve tezhip alanlarında Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açtıkları kurslarda bin 800 kadına eğitim verildiğini anımsatan Akbaş, "Alanlarında ustaya dönüşüp para kazanan hanımların ürettiği ürünleri belediye olarak alıp, Sabuncuoğlu Tıp Tarihi Müzesi ile Hatuniye Mahallesi'ndeki reyonlarımızda satışa sunuyoruz" diye konuştu.

Diksiyon ve aerobik alanlarında kurs açılması için talepler geldiğini anlatan Akbaş, ilerleyen süreçte 3 mahallede daha kültür evleri oluşturacaklarını kaydetti. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cafer Özdemir İhsaniye Amasya Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title