Haberler

Evcilmen, "İhanete Uğradım"

Abone Ol

Muratpaşa Belediye Başkanı ve DSP adayı Süleyman Evcilmen, AK Parti Muratpaşa Belediye Başkan adayı Cihan Bulut’un seçimleri kazanma şansının yüzde sıfır olduğunu söyledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı ve DSP adayı Süleyman Evcilmen, AK Parti Muratpaşa Belediye Başkan adayı Cihan Bulut'un seçimleri kazanma şansının yüzde sıfır olduğunu söyledi.

CHP'den seçimlere girdiği süre içerisinde sürekli oylarını arttırdığını ifade eden Muratpaşa Belediye Başkanı ve DSP adayı Süleyman Evcilmen, AK Parti Muratpaşa Belediye Başkan adayı Cihan Bulut'un seçimleri kazanma şansının yüzde sıfır olduğunu dile getirdi. Başkan Evcilmen, "Benden önceki CHP başkan adayının oyu yüzde 9'du. Burası salt seçmenin yoğunlaştığı bir ilçe. Benden önceki Belediye Başkanı Mehmet Manavoğlu'nun oyu yüzde 60'lara yakındı. Bunu ben söylemiyorum belgedir bunlar. Şimdi benim oyum yüzde 68'lere geldi. Yani 9'lardan 68'lere taşınan oy artışı var. Yüzde 200'lere varan bir artış. 25'lerden 30'lara, 50'lere şimdi de 68'lere yükselen bir oy oran. Bu artış kolay değil. Proje üreterek sağladık bu yükselişi. Korkarak, korkutarak değil. Aman oylar bölünmesin demeden sağladık. Kesinlikle oylarda bölünmüyor. Yani AK Parti Muratpaşa Belediye Başkan adayı Cihan Bulut'un buradan çıkma olasılığı yok. Hatta yüzde sıfırdır. Bulut'un oy bandı bellidir. Cihan Bulut'un bu belediye de belediye başkanı olabilmesi sözkonusu bile değildir. Bırakın oy oranını arttırmayı, eksiltmeyi bile göze alabilecek bir arkadaşımızdır. Yüzde 68'i ikiye böldüğünüzde 34=34. Eşit alsak 34=34. Demek ki yarış ikili. Ben oyları bölmüyorum" dedi.

"İL BAŞKANI SKANDALLARIN BAŞKANI"

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök'ün skandalların başkanı olduğunu belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, kendisine haber verilmeden aday gösterilmemesi üzerine onur mücadelesine başladığını dile getirdi. Evcilmen, şunları söyledi:

"Ben bir onur mücadelesi veriyorum. Bana yapılanları hak etmediğim için böyle bir yola başvurdum. Benim aday gösterilmemem sözkonusu olabilir. Bunu benimle paylaşabilirlerdi. Bir telefon açabilir, ya da Ankara'ya çağırabilir, ya da bir arkadaşımız geldiğinde benimle paylaşabilirdi. 'Biz bir değişikliğe gitmek istiyoruz' diyebilirdi. Bunu benimle paylaşarak yapabilir, hatta beni yanlarına alacak bir ilişkiyi ortaya koyabilirlerdi. Bu yapılabilseydi. Ben sadece başvuran arkadaşlarımızdan birini adaylığını kabul eder, onun yanında durur, elini havaya kaldırır, belki benim alacağım oy kadarını değil de ona yakın oy almasını sağlamaya çalışırdım. Aynen şimdiki gibi kendim için nasıl çalışıyorsam onun içinde çalışırdım. Ben yanından ayrılmazdım. Ama bakıldığında olaylar hiç de böyle gelişmedi. Parti meclisinde karar alınıyor. Parti meclisinin aldığı kararlar değiştirilmez. Anket kararı alınıyor. Anketlerde en yakın arkadaşımla aramda yüzde 40'lık fark var. Bu kadar farkı ortaya koyduktan sonra adaylığım ilan ediliyor. İl başkanı çıkıp basınla paylaşıyor. Genel başkan talimat veriyor. Genel başkan yardımcıları beni arıyor, 'Yolun açık olsun haydi Büyükşehiri de kazandırın. Açın seçim bürolarını' diyorlar. Bundan sonra bir takım değişikliklere gidiliyor. Ankete girmeyen, müracaat yapmayan arkadaşımız aday gösteriliyor. O işin olmayacağını anlayınca da, il başkanı aday gösteriliyor. İl başkanı skandalların başkanı. Meğerse kendini oraya hazırlamış aylardır haberimiz yok. Baktılar ki o da tutmadı onu da geri çektiler. Bu sefer de anketlere girmeyen, aday gösterilmeyen bir başka arkadaşımızı aday gösterdiler. Yani bir hafta da 4 tane aday gösterildi. Şimdi oylar bölünmüyor böyle bir şey yok. Biz DSP olarak bu seçimi kazanıyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ben kotluk sevdalısı değilim. 15 senedir başkanlık yaptım. O kadar çok başkanlık yaptım ki yeterince tatmin oldum. Benim ki koltuk sevdası değil onur mücadelem. "

"CHP'DEN BEN AYRILMADIM. DIŞARIDA BIRAKILDIM. İHANETE UĞRADIM"

Seçimi kazandıktan sonra CHP'li çalışanları tasfiye edeceğine dair çıkan haberler hakkında da açıklamalarda bulunan Muratpaşa Belediye Başkanı ve DSP adayı Süleyman Evcilmen, ihanete uğradığını belirtti. Evcilmen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ben CHP'den ayrılmadım. Dışarıda bırakıldım. Ben kendi isteğimle partiyi bırakmadım. Terk etmedim, ihanet etmedim. Ama ben ihanete uğrayan bir belediye başkanı oldum. Benim sorunum CHP ile değil, bu ortamı oluşturan şahıslarla ilgili. Ben skandal il başkanının adayı değilim. Ben Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın da adayı değilim. Bugün Muratpaşa'da yüzde 68'lere varan oy oranı varsa ve adı konulacaksa ekibimin çalışmasından sonra bu oranlara gelmiştir. Dolayısıyla şunu hep söylemekteler. İşte başkan CHP'lileri işten atıyor. Geçen gün mecliste çıktım, 'Bana bir tane gösterin' dedim. Bir tek kişiyi gösteremezler. Benim burada çalışan arkadaşlarımla hiçbir problemim yok. Seçimi kazandıktan sonra da olmayacak. Neden? Onlar benim ekibim. Sonrası bu başarıya imza atan arkadaşlarım. Ben onlardan memnunum. Partisi ne olursa olsun ben onların hizmetine baktım. Şunu açıkça söyleyebilirim. Aynı zaman da CHP'lilerin de adayıyım. Beni herkes tanır. Benim böyle bir şey yapmayacağımı herkes bilir." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Evcilmen Cihan Bulut Muratpaşa Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title