Haberler

Evsen: Askeriyeler Kent Dışına Çıkarılırsa, Çok Olumlu Yansımaları Olur

Güncelleme:
Abone Ol

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, askeriyelerin kent dışına çıkarılmasının çok olumlu yansımaları olacağını söyledi.

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, askeriyelerin kent dışına çıkarılmasının çok olumlu yansımaları olacağını söyledi.


Başbakan Binali Yıldırım'ın 'askeri birlikler şehir dışına taşınacak' açıklamasının ardından gözler Diyarbakır şehir merkezinde bulunan askeri kışlalara çevrildi. Diyarbakırlılar, eğer böyle bir uygulama olursa askeri kışlaların yerlerinin park veya kültürel meydanlar olmasını istiyor.

"Çok Olumlu Yansımaları Olacağını Düşünüyorum"

Diyanet-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ömer Evsen ise, "Şehir içinde bulunan askeri ve idari birimlerin şehrin nefes almasına engel olduğu, şehir trafiğinin rahat hareket etmesini engellediği ve farklı dönemlerde farklı çatışmalara yol açtığı için şehir dışına çıkmasını olumlu buluyoruz. Özellikle askeriyenin hava kuvvetlerinin kent dışına alınması hem şehir trafiğini rahatlatacak, hem kent üzerindeki psikolojik de olsa baskıyı azaltacak, hem de kentlerimizin daha demokratik ve ekolojik kent olma özelliği sağlayacaktır. Bu mahalde kent içerisinde bulunan 7. kolordu komutanlığı, hava tiktik komutanlığı ve diğer askeriyelerin şehir dışına çıkarılmasının ve bu alanlarında ranttan uzak şehir yeşil alanları olarak değerlendirilmesinin aynı zamanda kent trafiği ve geleceği açısından da çok olumlu yansımalarının olacağını düşünüyorum. Bunun acil bir şekilde uygulanması kanaatindeyim" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title