Haberler

Farklı Şehirlerden Ko-Mek'e Büyük İlgi

Abone Ol

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) hazırladığı 12 İlçe 12 Sergi serüveninde Gölcük ilçe sergisini açtı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) hazırladığı 12 İlçe 12 Sergi serüveninde Gölcük ilçe sergisini açtı. Gölcük Kaynak Atölyesinde eğitim alabilmek için İzmir'den Gölcük'e gelip KO-MEK kursiyeri olan iki arkadaş, "Kocaeli halkı meslek eğitimi konusunda çok şanslı" dedi.

10 yıldır Kocaeli halkına sağladığı nitelikli meslek ve sanat eğitimleri ile diğer illerden de talep görüyor. Son olarak İzmir'de yaşayan iki arkadaş Ahmet Ülgen ve Nihat Aksoy, kendi şehirlerinde bulamadıkları eğitim hizmeti için Kocaeli'ye gelip burada Gazaltı Kaynakçılığı kursunda eğitim almaya başladı. İki arkadaş Gölcük'te aldıkları hizmetleri kendi şehirlerinde yaş sınırı dolayısıyla bulamadıklarını belirtti. KO-MEK Gölcük İlçe Sergisinin açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Temiz, KO-MEK Koordinatörü ve Koordinatör Yardımcıları, Kurs Merkezi Yöneticileri, Kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KO-MEK Gölcük Kaynak Atölyesinde eğitim alan Ahmet Ülgen, KO-MEK'te eğitim almak için şehir değiştirdiğini belirterek, "Ben İzmir'den geliyorum. Bizim orada böyle bir kurs imkanı olmadığı için Kocaeli'ne geldik. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu hizmetinden de internet üzerinden haberdar olduk. Kursa katılarak, kendimizi hem kaynakçılıkta geliştirmek hem de geçerliliği olan bir belge almak istiyoruz" dedi.

İzmir'in Bergama ilçesinden KO-MEK'te eğitim almak için gelen Nihat Aksoy ise, "Arkadaşımla beraber Bergama'dan Gölcük'e geldim. Kursa kaynakçılığa dair daha fazla bilgilenmek ve kendimizi geliştirmek için katıldık. İzmir'de bu tarz kurslarda yaş sınırı olduğu için bizi almadılar" dedi. Büyükşehir'in hizmetlerini sadece Kocaeli halkına değil, tüm Türkiye'ye tavsiye ettiğini söyleyen Aksoy, "Arkadaşımla birbirimize destek vererek, kursların burada daha güzel olmasından dolayı İzmir'den kalkıp geldik. Bu gibi hizmetleri her belediye başkanının yapması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye genelinde herkese KO-MEK kurslarını tavsiye ederim" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise yaptığını açıklamada, 1999 yılındaki depremden sonra Gölcük'te büyük değişimlere imza attıklarını belirterek, "Depremden sonra Gölcük'ü nasıl kalkındırırız diye çok düşünmüştük. Fakat halkımızla birlikte bir bütün olarak çalışarak bugünlere getirdik. Biz Belediye Başkanlarının görevi yol yapmak, bina yapmakla sınırlı değil. Sosyal Belediyeciliğin en güzel örneklerini şehrimizde uygulamaya çalıştık. Bunun en güzel örneklerinden biri de KO-MEK'tir. Ben öncelikler siz değerli kursiyerlerimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı çok teşekkür ederim " şeklinde konuştu. Gölcük İlçesindeki kursiyerleri tel kırmadan yapılan tablo başkan Karaosmanoğlu'na hediye edildi.

Gölcük ilçe sergisindeki eserler Başkanlar, protokol ve vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Gölcük halkının için adeta bir eğitim ve rehabilitasyon yuvası haline gelen KO-MEK Kursları'na her geçen gün ilgi artmaya devam ediyor. Gölcük'te yoğun ilgi gören KO-MEK İlçe Sergisinin bir sonraki 6 Mayıs Salı günü Derince ilçesinde yapılacak. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Karaosmanoğlu Nihat Aksoy Gölcük İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title