Haberler

Fatih Camisi İbadete Açıldı

Abone Ol

Taşova Yeni Mahalle Fatih Camisi düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Taşova Yeni Mahalle Fatih Camisi düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Yeni Mahalle Fatih Cami Derneği Başkanı Hidayet Tural, konuşma yaptı.

Tural, "Bundan dört yıl önce bir çarşamba günü temelini attığımız camimizin yine bir çarşamba günü açılışını yapıyoruz. Camimize bugüne kadar bir milyon lira harcandı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi.

Eski Amasya Milletvekili Akif Gülle, "Anadolu'da mütevazı bir köye gidin o köyde bir şey dikkatinizi çeker, evlere baktığınızda çok fakir bir köy dersiniz. Bu köyde başka bir şey daha dikkatinizi çeker o köyün evlerine benzemeyecek kadar güzel ve huzur veren bir camisi vardır. Bu bizim her şeyimizdir, yani manevi değerlerimize bağlılığımız Allah'ın kulu Yüce Peygamberimizin ümmeti olma şerefi ile müşerref olmamız bizim asla vazgeçemeyeceğimiz, koruyacağımız, asla ayrılamayacağımız dinamiğimizdir, asıl özelliğimizdir" dedi.

Kaymakam Engin Uysal, "Devlet millet işbirliği ile yapılan hayırlı bir işin açılışını mutluluğunu yaşamak için bir araya geldik. Şuna inanıyoruz ki bir işe devlet eli değdiğinde millet de destek verdiğinde o işin yarım kalması söz konusu değildir. Başlamak bitirmenin yarısı derler bu güzel cami de dört yıl önce başladı ve bugün bitti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İl Müftüsü İsmail İpek ise konuşmasında şunları dile getirdi:

"Engelli vatandaşlarımız camilerimize gelsinler bizler de ona göre düzenleme yapmalıyız. Bizim Müslümanlar olarak gayrimüslimlerden daha fazla düşünmemiz gerekiyor. Ecdadımızın yaptığı camilerimiz hep düz ayak herkes rahatlıkla girebilmektedir. Bundan sonra yapacağımız camilerimizi de engelli kardeşlerimizi de düşünerek yapalım. Yeryüzünde ilk inşa edilen ev aynı zamanda cami, yani Beytullah. Tüm mescit ve camiler Allah'ındır orada yalnız ve yalnız ona ibadet edilir. Bu gibi devlet ve millet işbirliği ile yapılan camilerimizin süsü mahiyetinde olan cemaatimiz bu camilerimizi cemaatsiz bırakmamak en önemli bir vazifedir."

Emeği geçenlere plaket verilmesinin ardından İl Müftüsü İsmail İpek tarafından dua okundu. Ardından Fatih Cami ibadete açıldı. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Akif Gülle Taşova Amasya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title