Haberler

Fethiye'de 'Doğal Çiçekler' Kitabı Tanıtıldı

Abone Ol

Fethiye’de yetişen çiçeklerin fotoğrafları ve bilgilerinin yer aldığı "Fethiye’de Doğal Çiçekler" kitabının tanıtımı düzenlenen resim sergisiyle yapıldı.

Fethiye'de yetişen çiçeklerin fotoğrafları ve bilgilerinin yer aldığı "Fethiye'de Doğal Çiçekler" kitabının tanıtımı düzenlenen resim sergisiyle yapıldı.

Fethiye Belediyesi'nin yayınları kapsamına alınarak, Rifat Özdemir ve Faruk Akbaş'ın fotoğraflarından, Prof. Dr. Galip Akaydın'ın da bilimsel yazılarından yararlanılan "Fethiye'de Doğal Çiçekler" kitabı tanıtıldı. Kitaptan elde edilecek tüm gelirin Fethiye'den üniversiteye giden öğrencilere burs olarak sağlanacağı öğrenilirken Rifat Özdemir, turizm çeşitliliğine dikkat çekerek, "Tarih, deniz, kum, güneş turizmi artık yeterli değil. Bu turizm yerine farklı kavramlar çıkmaya başladı. Mesela yürüyüş turizmi, Jeep safari gibi. Bunların içerisine biri var ki, bizi ilgilendiriyor; Botanik gezileri… Biz de Fethiye'nin çok zengin olan florasını tanıtabilmek için bir kitap yapmaya karar verdik" diye konuştu. Kitabı yapmaya karar verdikten sonra Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur'la görüştüklerini, o da bu projeye destek verdiğini söyleyen Özdemir, "Şahsım, Faruk Akbaş ve Prof. Dr. Galip Akaydın'ın ile birlikte kitap için çalışmaya başladık. Tabi bu süreçte çok güzel anılarımız da oldu. Benim adım bir çiçeğe kondu. Bu eserde emeği geçen Mehmet Yılmaz Cesur'a, Mehmet Divarcı'ya, kitabın oluşmasını sağlayan Sayın Akbaş ve Akaydın'a teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

"Kitabın her sayfasında büyük emek var"

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, "Menteşe Beyliği'nden Türkiye Cumhuriyeti'ne belgelerle Fethiye adında bir kitap bastırdık. O kitap da gerçekten müthiş bir kitaptır. Ama ondan sonra bu kitap çok özel bir kitap oldu. Bu anlamda Rifat Hocama, Faruk Hocama, Galip Hocama ve diğer arkadaşlara binlerce defa teşekkür ediyorum. Rifat Hocam dünya literatürüne geçti. Adı bir çiçeğe verildi. Kitabın her sayfasında çok büyük emek var, çalışma var, çaba var.Rifat hocamdan sadece Babadağ'a özgü 50 endemik bitkinin olduğunu öğrendim. Burada Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız var. Sakın yanlış anlamasın. Teleferik için ne kadar çaba sarf ettiğini biliyorum. Büyük saygı duyuyorum. Gerçekten Fethiye'nin buna ihtiyacı var. Ama Babadağ'ına çivi çakarken bin defa düşünmemiz gerekiyor. Ben bu kitapta emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından resim sergisi açıldı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethiye Belediyesi Faruk Akbaş Babadağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title