Haberler

Fethiye Deniz, Kıyı, Çevre Laboratuarı Hizmete Açıldı

Abone Ol

Fethiye Belediyesi ve Gazi Üniversitesi Deniz ve Su Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığında kurulan "Fethiye Deniz, Kıyı, Çevre Laboratuvarı" hizmete açıldı.

Fethiye Belediyesi ve Gazi Üniversitesi Deniz ve Su Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığında kurulan "Fethiye Deniz, Kıyı, Çevre Laboratuvarı" hizmete açıldı.

Çevre Ödüllü Fethiye Belediyesi'nin yeni açılan laboratuvarı özellikle kirlilik, kıyı hidroliği, rüzgar ve dalga iklimi, su kalite analizleri gibi birçok konuda hizmet verecek. Laboratuvar sadece Fethiye'de değil, Muğla ve Antalya bölgesine de hizmet verecek.

Fethiye Deniz, Kıyı, Çevre Laboratuvarı açılışına Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Eşen Belediye Başkanı Musa Yapıcı, Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcıları Can Balas ve Lale Balas ile çok sayıda teknik personel katıldı.

"KIYMETİ İLERİ DE ANLAŞILACAK"

Şimdi değerinin anlaşılmamasının normal olduğunu ancak yaklaşık 3 ay içerisinde bu laboratuvarın ne kadar önemli bir yeri olduğunun altını çizen Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Can Balas, "Gazi Üniversitesi 80 bin öğrenci, 3 bin öğretim görevlisi ile Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasındadır. Gazi Üniversitesi sadece Ankara'da değil, birçok il ve ilçelerde noktalar oluşturdu. Ben çevreye verdiği değerden dolayı Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı kutluyorum. Belki bu proje bazıları için önem arz etmiyor ancak bu proje kısa gelecekte ne kadar değerli olduğunu herkese gösterecek" ifadelerini kullandı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, "Çevre deyince bizim için akan sular duruyor. Sadece açmak değil önemli olan bunu iyi bir şekilde işletmektir. Devletimizde de bu şuurun olmasından memnun kaldık. 2007 yılında biz bu binayı açarken işin bu noktaya geleceğini çokta hesaplamadık. TÜRMEPA ile bu binayı açarken Osman Pepe ve Levent Ballar ile birlikte üçümüzün desteği çok büyüktü.

Sadece deniz gözleyeceğiz diye düşünürken, şimdi iş akredite bir laboratuvar olma yolunda ilerliyor. Bizim için işin en keyifli yanı Türkiye'nin en köklü üniversitesi ile ortaklık yapabilecek duruma gelmemizdir. Denizden ekmek yiyen arkadaşlarımız var. Bizim için olmazsa olmazımız denizimidir. Denizimizin temizliği de bizler için çok önemlidir.

Burası aynı zamanda turistlik otellerde ve özel konutlardaki havuzlar da ki ölçümleri de gerçekleştirecek. Bunun getirisini 3, 5 ay sonra hep beraber getireceğiz.

Bunu açmak önemli ancak işletmek daha da önemlidir. Yılların tecrübesi Levent Ballar kardeşimizi bu işe getirdiğimizde biz bundan emindik. Bu iş birliğinden duyduğum memnuniyeti dile getiriyor. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"DENİZ TURİZME HİTAP EDİYOR"

Denizin turizme hitap ettiğini ve bu laboratuvarın çok önemli bir hizmet olduğunu belirten Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da, çalışmada emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür etti. Deniz coğrafyasında bu işten ekmek yiyen vatandaşlar açısından laboratuvar ilçeye hayırlı olmasını dileyen Çalık, büyük katkılarından dolayı Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Laboratuvar Teknik Sorumlusu Nedim Akay, laboratuvar hakkında bilgiler verdi. Su kalite analizi, Sayısal modelleme ve Denizel Araştırma başlıklarında katılımcılara bilgiler veren Akay'ın konferansının ardından katılımcılar laboratuvarda incelemeler yaptı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethiye Belediyesi Gazi Üniversitesi Behçet Saatcı Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title