Haberler

Gahib Başkanı Selahattin Kaplan, Halı Sektörünün Bankacılar Sorunun Acilen Çözülmesini İstedi

Abone Ol

Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan yaptıkları toplantıda bankacıların sanayicilere verdikleri kredileri geri çağırma sorununun acilen çözülmesini istedi.

Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan yaptıkları toplantıda bankacıların sanayicilere verdikleri kredileri geri çağırma sorununun acilen çözülmesini istedi.

GAİB Hizmet binasında yapılan toplantıda konuşan Başkan Kaplan, bankacıların sanayicilere verdiği kredileri geri çağırmasının büyük soruna yal açtığını belirterek, sorunun çözülmesi gerektiğini ifade etti. Sorunun siyasetçilerin de gündeminde olmasını isteyen Kaplan, " Türkiye'nin öncelikli gündemi ekonomi olmalıdır. Bankaların sanayiciye uyguladığı kredi geri çağırma yöntemi acilen sonlandırılmalı. Sanayicilerimize devlet bankaları tarafından yeni uygun krediler verilmelidir" dedi. GAİB hizmet binasında Selahattin Kaplan Başkanlığında gerçekleştirilen Halı İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu toplantısında ihracat rakamları da değerlendirildi. Önümüzdeki süreçte izlenecek yol haritası hakkında da karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu toplantıda siyasi istikrarın da önemine vurgu yapıldı.

Kaplan, "Seçimler ülkemizde sorunsuz bir şekilde geçmiş, demokrasinin gereği yapılmıştır. Bundan sonraki süreç siyasilerimizin birlik ve beraberlik içerisinde ülke sorunlarına eğilmeleri ve Türkiye'nin gündemine öncelikli olarak ekonomiyi almaları gerekir. Sektörümüzle ilgili en önemli problemlerimizin başında şüphesiz bankaların uyguladığı yaptırımlar sonucu mağdur olan üreticilerimiz mevcut. Kredi vadesi gelmeden kredilerini geri çağıran bankaların bu uygulamasıyla ilgili bir düzenleme yapılmalı, devlet bankalarımızdan sektörümüzle ilgili sanayicilerimize uygun vadeli ve koşullarda yeni kredilerin verilmesi sektörümüzün geleceği için büyük önem taşımaktadır. Konuyla ilgili sorunlarımızı her platformda gündeme taşımaktayız. Bu sektör doğrudan veya dolaylı yollardan yaklaşık olarak 350 bin insan için AŞ ve umut kapısıdır. Ülke ekonomimiz için ise önemli bir değerdir. Dünya halı merkezi konumuna gelen Gaziantep'te üreticilerimizin bankalarla yaşadığı sorunlara acil çözüm getirilmesi elbette güçlü siyasi iradenin en önemli gündemi olmalıdır. Halıcılarımızın yatırımlarını sürdürebilmesi, yeni yatırımlara yönelmeleri ve dünya pazarlarının en önemli aktörleri arasında yer almaya devam edebilmeleri için hükümetin acil kaydıyla yeni uygulamalar başlatması gerekmektedir" dedi. Başkan Kaplan, hükümetin bürokrasinin işleyişine hız kazandırmak,bürokrasinin de 2023 vizyonu doğrultusunda çalışmasını sağlamak yoluyla hedefleri yakalamak konusunda çok önemli bir adım atabileceğine dikkat çekerek "Türkiye'de bürokrasi hükümetle uyum içerisinde olmadığı sürece beklenen başarılar elde edilemez" dedi. Başkan Kaplan Türkiye'nin 1 Kasımla birlikte seçim sürecinden çıktığını, yeni oluşan tablonun gündemden siyasetin düşürülerek acil konuların gündeme alınması gerektiğinin de altını çizdi. Kaplan "Bundan sonraki süreçte herkes kendi işine bakmak zorundadır. Gerek devlet kurum ve kuruluşları, gerek siyasilerimiz gerekse STK lar üstlendikleri görevlere odaklanmalı ve herkes kendi alanında söz sahibi olmalıdır. Türkiye'nin önünde önemli sorunlar bulunmaktadır. Komşu ülkelerde yaşanan sıkıntılar ortadayken bizlerin yapması gereken en önemli şeyönce kendi işimize bakıp kendi alanımızda söz sahibi olmak, ülkemizin çıkarlarını ön planda tutarak dünya pazarlarındaki rollerimizi arttırmamız gerekmektedir. Elbette herkes kendi işini yaparsa ve bir başka kurumun işine müdahil olmazsa kısa sürede çarklar istendiği gibi dönecektir" dedi.

Türkiye'nin güçlü dinamiklere sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Kaplan hükumetin yatırımcıların önünü açmak için yeni formüller geliştirmesi gerektiğini vurgulayarak yeni yatırımların yapılması ve bu yatırımlarla yüksek katma değerli üretime geçilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Teşvik konusunda yapılan 6 bölgeli sistemin beklenen sıçramayı sağlayamadığını belirten Kaplan, teşvik sisteminin de 2023 vizyonu çerçevesinde gözden geçirilerek gerekli güncellemelerin ivedilikle yapılmasının ve bölge sınıflandırmasının yanında firma ölçeğinin de sınıflandırmaya dahil edilmesinin düşünülebileceğini vurguladı. Selahattin Kaplan Başkanlığında gerçekleştirilen GAHİB Yönetim Kurulu toplantısına Başkan Yardımcıları Mehmet Harun Balat, İlyas Öztürkmen, Yönetim Kurulu üyeleri Ekrem Algan, Hüseyin Kaplan, Suat Gölbaşı, Şıh Mehmet Öztürk, Yusuf Kaplan, Erkan Bükücü, Osman Demirci, Bülent Ulutaş ile GAİB Genel Sekreteri Fatih Yumuş, Genel Sekreter Yardımcısı Mikail İrtegün ve Uzman Yardımcısı Ahmet Şahbudak katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Kaplan Gaziantep Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title