Haberler

Galeri Kara 4. Yaşını Hangar'la Kutladı

Abone Ol

Çankaya Belediyesi’nin Kızılay kent merkezinde inşa ettiği ve 4 senedir Ankara’nın sanat hayatına yön verdiği Galeri Kara, yaş gününü Hangar Kavramsız No Concept sergisi ile kutladı.

Çankaya Belediyesi'nin Kızılay kent merkezinde inşa ettiği ve 4 senedir Ankara'nın sanat hayatına yön verdiği Galeri Kara, yaş gününü Hangar Kavramsız No Concept sergisi ile kutladı.

Hangar Sanat Oluşumunun Galeri Kara'da 3. sergisi olması bakımından da büyük önem taşıyan etkinliğin açılışına Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın yanı sıra sergi sanatçıları Cezmi Orhan, Atilla İlkyaz, Cebrail Ötgün ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Açıldığı 1 Mart 2010 yılından bu yana 50 sergi ve 700 sanatçıyı Ankaralı sanatseverlerle buluşturma başarısını gösteren Galeri Kara, Kavramsız No Concept sergisi ile Bülent Tanık'a veda niteliği taşıdı.

Hangar Sanat Oluşumunun 1992 yılında 7 sanatçının girişimiyle başladığı sanat yaşamına sığdırdığı sayısız sanat etkinliklerinden birisi olan sergide yerleştirme ve resim tekniklerini kullanan sanatçılardan Cezmi Orhan, bu serginin Başkan Tanık'ın Ankara sanat hayatına yaptığı katkının bir teşekkürü olarak oluşmuş bir sergi olduğunu belirtti. Ankara'nın sanat hayatının içinin boşaltıldığı bir dönemde Galeri Kara'nın çağdaş, güncel sanat bakımından Ankara'nın öncü sanat galerisi halini aldığını ifade eden Orhan, bu güzel mekanı biz sanatçılara kazandırmış olmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyoruz dedi.

Bugünkü Cer Modern'i büyüklüğü nedeniyle atölye olarak kullanmak istedikleri için sanat oluşumlarının ismini Hangar koyduklarını belirten sanatçılardan Cebrail Ötgün, Tanık'a tual üzerine talaş ve akrilik boya tekniğiyle yaptığı 'Şeyler ve Gölgeler' ismini taşıyan resmini hediye etti.

Başkan Bülent Tanık'ı sanat dostu olarak hatırlayacağını aktaran Atilla İlkyaz ise Tanık'la yaşadığı güzel bir anıyı da konuklarla paylaştı. İlkyaz, 'Yine Galeri Kara'da açılan bir sergide bana ait olan bir eserde ünlü Yunan yönetmen Theodoros Angelopoulos'un 2004 yapımı filmi Ağlayan Çayır'dan bir sahneyi gölge figürü olarak kullanmıştım. Bu figür benim için bir sırdı ve kimsenin bunu anlamayacağını umuyordum. Bülent Bey geldi ve bu Angelopoulos'un Ağlayan Çayır'ından bir sahne değil mi dedi. O anda çok mutlu oldum çünkü sanatı bu kadar hayat felsefesi yapmış olan bir siyaset adamıyla karşılaşmak beni gururlandırdı' dedi.

Bu serginin görev süresi boyunca Galeri Kara'da katıldığı son sergi olması bakımından da kendisi açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 'Bunu bir veda sergisi olarak algılıyorum ama bunun son sergi olmaması gerektiğini de belirtmek isterim. Buranın erişilebilir ve güzel bir galeri olabileceği fikri bende belirdi. Çankaya'nın merkezinde ve birçok yerde galeriler kapanıyor ama merkezde galeri açma gayretinde olan Çankaya Belediyesi'nin yeni binasının altında da iki tane organize sergi mekanı bulunuyor. Epeyce yol aldığımızı biliyorum ama bundan sonrası ağırlıkla sanatçılarımızın işi olacak. Ben bu binayı ilk aldığım günden bu yana teraslarda heykelleri sergilemeyi hayal ettim. Avluyu müzik yapılan ve insanların kültür sanat ortamına dönüştürebilecekleri bir yer olarak hayal ettim. Ama şuna inanıyorum ki başlatılan bu işin farkına benden sonra Çankaya Belediyesi'ni omuzlayacak arkadaşıma da büyük güvenim var. Sanatsever olarak bu işin farkında olan Ankaralı, Çankayalı yurttaşlarımızın bunları sahiplenip farkında olmaları çok büyük önem taşıyor. Bu serginin oluşmasında ve Galeri Kara'nın 4 yılı devirerek bugünlere gelmesinde katkısı olanlara teşekkürlerimi sunmak isterim' diye konuştu.

Yaptığı afacanlıklarla sergiye renk katan Cezmi Orhan'ın 8 yaşındaki kızı Göksu Bilge Orhan, Galeri Kara'nın 4. yaşı için hazırlanan pastadaki mumu üflerken konuklar daha çok sanat dolu yarınlar ümidiyle hep beraber pastayı kestiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Bülent Tanık Kızılay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title