Haberler

Gaün'de Atatürk'ü Anma Töreni Düzenlendi

Abone Ol

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 75.yıldönümü nedeniyle Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) 'Anma Programı' düzenlendi.
GAÜN Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen programa; Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Fahrettin Göğüş,...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 75. yıldönümü nedeniyle Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) 'Anma Programı' düzenlendi.

GAÜN Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen programa; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Cahit Bağcı, Prof. Dr. Yaşar Gündoğdu, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, Senato üyeleri, öğretim elemanları ile çok sayıda akademik, idari personel ve öğrenci katıldı.

Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'un şehirdeki anma törenine katılması nedeniyle, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş tarafından Gaziantep Üniversitesi Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve saygı duruşuyla başlayan program, İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü tarafından 'Atatürk'ü Anlamak' adlı konferans ile devam etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti kurmasının ülkemizi çağdaş dünyaya kazandırmanın yanında, kendisinin İnkılapçılık ilkesiyle zamana entegrasyonu sağlayan büyük bir deha olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Tansü, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk sevgiyle, rahmetle, özlemle bir kere daha anıyoruz. İnkılapçılık ilkesi çerçevesinde dünyada hangi ulus en ilerdeyse, kim en üstün durumdaysa onu yakalamayı, oradaki bilgiyi, teknolojiyi Türkiye'ye transfer etmeyi, Türkiye'nin bilim ve akılla ilgili diğer bilimlerde, sosyal bilimlerde dünyanın en ileri ülkesi haline gelmesini amaçlayan bir şahsiyettir" diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Tansü, "Atatürk'ü anlamak, O'nun yaptıklarını, eserlerini, yazdıklarını incelemekten geçiyor. Bunun için Atatürk 1933 yılında Türkiye üniversitelerine Türk İnkılap Tarihi dersini koydu. Amacı yapmış olduğu büyük İnkılabı, yapmış olduğu eseri gelecek nesillere tanıtmaktı" diyerek, en büyük korkusu ise unutulmaktı şeklinde konuştu.

"Bizler aradan geçen bunca yıldan sonra Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk'ü unutmadığımızı, O'nun ölüm yıldönümlerinde, bayramlarımızda ve hayatımızın her anında dile getirerek kanıtlıyoruz" diyen Yrd. Doç. Dr. Tansü, "Yine de eksik yönlerimiz var. En büyük eksikliğimiz Atatürk'ü, eserlerini, yazdıklarını, hayallerini ve amaçlarını anlamak. Eğer bunları anlar ve gelecek nesillere anlatabilirsek, Cumhuriyetimiz Atatürk'ün de hayal ettiği gibi ilelebet payidar olacaktır" diyerek bunu için en önemli şeyin Atatürk'ü anlamak olduğunu ifade etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Dereli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title