Gaün'de "İntörn Mühendislik" Kokteyli
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) yeni merkezi kafeteryada çok sayıda akademik personel, firma yetkilisi ve intörn mühendislik öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen kokteyl, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından icra edilen müzik...
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) yeni merkezi kafeteryada çok sayıda akademik personel, firma yetkilisi ve intörn mühendislik öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen kokteyl, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından icra edilen müzik dinletisiyle başladı.
Kokteyl, GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Türkay Dereli, Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Rektör danışmanları Prof. Dr. Cahit Bağcı, Prof. Dr. Mehmet Yaşar Gündoğdu, Genel Sekreter Ercan Eroğlu ve çok sayıda firma yetkilisinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. İntörn mühendislik uygulamasının Türkiye'de ilk kez Gaziantep Üniversitesi'nde gerçekleştirildiğini söyleyen Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, bu uygulamanın bir devrim niteliğinde olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Coşkun, "Uygulamalı mühendislik eğitimi bazı vakıf üniversitelerinde veya diğer üniversitelerde olsa bile, daha kapsamlı olarak son sömestrde intörnlük uygulaması Gaziantep Üniversitesi'nde uygulanıyor. Önümüzdeki günlerde ilk dönem öğrencilerimizle, intörnlük uygulamasıyla bitireceğiz. Bu uygulama bizim için de bir tecrübe oldu" dedi.
Öğrencilerin ve firmaların geri bildirimlerinin çok önemli olduğunu ifade eden Coşkun, Amsterdam'da üniversite-sanayi işbirliği konulu bir toplantıya katıldığını kaydetti. Coşkun, Avrupa ve Amerika üniversitelerinden bazı temsilcilerin katıldığı toplantıda, bu konuda eksper adamların dile getirdiği şeyin bizde ise intörn olduğunu belirterek, bu şekilde üniversite-sanayi işbirliğinin çok önemli bir ayağının tesis edilebileceğini ve Üniversite sanayi işbirliğinin bir ayağı buysa, bunun dışında bir çok ayaklarının bulunduğunu söyledi.
İntörn öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Coşkun, "Biz sizin hayatınıza yatırım yaptık. Mezuniyetten sonra belki de düşük ücretlerle ama mühendis hüviyetiyle yapacağınız bir uygulamayı, piyasayı tanımayı, çevreyi tanımayı biz size mezuniyetten önce kazandırmaya çalıştık. Gaziantep işyerleri başta olmak üzere, firmaların bizimle olan iyi ilişkileri bu uygulamanın başarısında son derece önemliydi" diyerek, bu bağlamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Firmaların çok etkin bir şekilde bu uygulamaya sahip çıktığını söyleyen Prof. Dr. Coşkun, diplomayı almadan, oradaki ustalardan da bir şey öğrenerek, kimi zaman alanınızla ilgili, kimi zaman alanınızla ilgili olmasa da sadece bir office work dediğimiz bazı şeyleri yapsanız bile bu anlamda hayatı tanımanız size gelecekte büyük avantaj getirecek. Birçok alanda yetişmeniz için özellikle de kendi alanınızda gelişmeniz için bu büyük fırsat. Bu uygulamayı bütün yönleriyle iyice ikame edeceğiz" şeklinde konuştu.
2013 yılında uluslar arası dergilerde yayınlanmış bir makaleden kesitler sunan Prof. Dr. Coşkun bu makalede, "Tıptakine benzer bir uygulamayla eğitim fonksiyonunu yerine getirmede ancak mükemmel bir sonuç elde edebiliriz. Bu uygulamanın gerçekleşmesinde emeği geçen İntörn Takip Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP