Haberler

Gaün'lü Kadın Akademisyenler, Kadına Şiddeti Sonlandırmak İçin Başlatılan Kampanyada Buluştu

Abone Ol

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Target Teknoloji Transfer Ofisi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Gaziantep (UNDP-Gaziantep) işbirliğiyle Gaziantep Üniversitesi’nde "Dünyayı Turuncuya Boyayın Kadınlara Şiddeti Sonlandırmak İçin Birleşin" program bünyesinde kampanya başlatıldı.

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Target Teknoloji Transfer Ofisi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Gaziantep (UNDP-Gaziantep) işbirliğiyle Gaziantep Üniversitesi'nde "Dünyayı Turuncuya Boyayın Kadınlara Şiddeti Sonlandırmak İçin Birleşin" program bünyesinde kampanya başlatıldı.

GAÜN Teknopark Seminer Salonunda Dünyayı Turuncuya Boyayın Kadınlara Şiddeti Sonlandırmak için Birleşin programı kapsamında düzenlenen kampanyada kadın akademisyenler ve öğrenciler bir araya geldi. Programın açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Target Teknoloji Transfer Ofisi İletişim Danışmanı Gamze Erden, "BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un Kadınlara yönelik şiddeti sonlandırmak için Birleşin Kampanyası kapsamında, 25 Kasım-10 Aralık 2016 tarihleri arasında tüm dünyada, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddet konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Bu yıl, Dünyayı Turuncuya Boyayın teması ile düzenlenmekte olan bu kampanya, şiddeti sonlandırın çağrısı yapmaktadır. Bu amaçla Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, GAP İdaresi ile birlikte Dünyayı Turuncuya Boyayın! Kadınlara Şiddeti Sonlandırmak için birleşin temalı etkinlik çalışması için bugün siz değerli akademisyenlerimizle buluşuyoruz. Ulu Önder Atatürk'ün 'Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır. Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım' sözüyle toplantıyı açıyorum" şeklinde konuştu.

UNDP İş Geliştirme Uzmanı Hamit Doğan, her yıl dünya genelinde bu konuya ilişkin farkındalığı artırmak, karşılaşılan güçlükleri ve getirebilecek çözümleri tartışmak üzere, küresel düzeyde eyleme geçilmesi çağrısında bulunarak, 'Kadına Yönelik Şiddete Son Verin' konulu sunum yaptı. UNDP Saha Koordinatörü Filiz Hösükoğlu ise Kadına yönelik şiddet ve kök sorunlar ile ilgili katılımcılara bilgiler aktardı. Toplantının ikinci kısmında, GAÜN Target Teknoloji Transfer Ofisi Eğitim Koordinatörü Duygu Tiryaki Tekin, Gaziantep Üniversitesi AB Araştırmaları Merkezi Sorumlusu Proje Uzmanı Şehnaz Sakıcı, Psikolojik Danışman Selma Tekin atölye çalışması yaptı. Psikolojik Danışman Selma Tekin, atölye çalışmasında hazırlık-ısınma, canlandırma, değerlendirme olmak üzere 3 aşamada atölye çalışmasını planladıklarını ve uyguladıklarını ifade etti. Tekin, katılımcılara öncelikle çeşitli gazete küpürlerinden 'Kadına Yönelik Şiddet ve Kök Sorunlar konulu bilgi edinmesi ve bunları kendi arasında tartışması ile atölye çalışmasını başlattıkların da sözlerine ekledi.

Program GAÜN Target TTO Eğitim Koordinatörü Duygu Tekin'in çeşitli ortamlarda kadın algısının gruplar içerisinde canlandırıldığı 'Donuk İmge Çalışması' ve GAÜN AB Araştırmaları Merkezi Sorumlusu Şehnaz Sakıcı'nın mevcut problemleri fotoğraf kullanarak rol oynama ve doğaçlama teknikleriyle işlediği canlandırma aşamasıyla sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Birleşmiş Milletler Avrupa Birliği Selma Tekin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title