Haberler

Gazeteci Öcal Uluç'tan Şeyhoğlu Kütüphanelerine Kitap Desteği

Abone Ol

İzmir'in sevilen kıdemli gazetecilerinde Öcal Uluç, Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphanelerine Yaşar Kemal'in basılmış bütün kitapları ile birlikte toplam 195 Roman, öykü ve şiir kitabı bağışladı.

İzmir'in sevilen kıdemli gazetecilerinde Öcal Uluç, Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphanelerine Yaşar Kemal'in basılmış bütün kitapları ile birlikte toplam 195 Roman, öykü ve şiir kitabı bağışladı.

Önceki yıllarda Rasime ve Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler zincirlerinin açılışlarına konuşmacı olarak katılan ve kitap bağışında bulunan Uluç, yaptığı açıklamada, "Şeyhoğlu ailesinin yaptığı kütüphanecilik çalışmasını yakından izliyorum. Köylerde Rönesans şiarıyla çıktıkları yolda onları izledim, açılışların tanığı oldum. Özgün bir aydınlanma modeli olarak kabul gören bu uğraşa seyirci kalmak değil, yurttaş olarak yanlarında yer alarak bu imeceye omuz vermek istedim. Kitap ve aydınlanma adına çok önemli bir iş yaptıklarına olan inancım sonsuz! Belçika'da açacakları 35. kütüphane ile kütüphanecilik tarihimize apayrı bir sayfa açacaklar. İnanıyorum ki sevgi ve aydınlatma çabaları paylaşıldıkça büyür - gelişir. Okuduklarımızın, okuyacak olanlara yarar sağlayacağına olan inancım nedeniyle bu imecede tuzum-biberim olsun istedim" dedi.

Ali Şiri ve Recai Şeyhoğlu da, Uluç'un İzmir'in Urla ilçesindeki evinde kitapları teslim aldı. Recai Şeyhoğlu, "Gazeteci Öcal Uluç, gerek sözleriyle gerekse de kitap katkılarıyla bize hep yol gösterici bir ağabey oldu. Ne unutacağız, ne de unutturacağız. Temmuz ayı içersinde Belçika'da açmayı planladığımız kütüphane için hazırlıklarımızı tamamladık. Katkılarından dolayı da Öcal Uluç'a teşekkür ederim" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title