Haberler

Gazetecilere 'Sayfa Tasarımı' Eğitimi

Abone Ol

Elazığ’da medya sektörüne yönelik alanında uzman olan Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hasan Fehmi Ketenci tarafından “sayfa tasarımı” eğitimi verilmeye başlandı.

Elazığ'da medya sektörüne yönelik alanında uzman olan Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hasan Fehmi Ketenci tarafından "sayfa tasarımı" eğitimi verilmeye başlandı.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Basın İlan Kurumu'nun işbirliği içerisinde "sayfa tasarımı" eğitim programı hazırlandı. Elazığ TSO Eğitim Salonu'nda bugün başlayan ve 3 gün sürecek olan program, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hasan Fehmi Ketenci tarafından veriliyor.

Eğitim programının açılışına BİK Elazığ Şube Müdürü Murat Yürekli, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, gazete sahipleri, medya çalışanları katıldı.

"ÖNEMLİ BİR EĞİTİM PROGRAMI"

Bugün anlamlı bir eğitim sürecini başlattıklarını ifade eden BİK Elazığ Şube Müdürü Murat Yürekli, "Ticaret ve Sanayi odamızın desteği ile kentteki yerel gazete ve yayınlarımızın sayfa tasarımı üzerine önemli bir eğitim programı gerçekleştiriyoruz. Yerel gazetelerimiz kendi yağıyla kavrulan, yoğun bir emek veren ve karşılığında da maddi geliri fazla olmayan, basın ilan kurumu üzerinden dağıtılan ilanlar üzerine yaşamını sürdüren bir kimliğe sahip. Bugün gelinen noktada kendin kalkınmasında önemli ayaklardan biri de hiç şüphesiz yerel basındır" dedi.

Teknolojik bir entegrasyona uyum noktasında görselliğin ön planda olduğuna vurgu yapan Yürekli, bugün burada gazetelerin vatandaşlar tarafından daha iyi algılanması adına önemli bir eğitim programı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

"MEDYAYA HER ZAMAN DESTEK VERİLMELİ"

Kentte ilk olarak "Yerel Gazetemi Okuyorum" kampanyası kendilerinin başlattığını ve yayıldığını aktaran Elazığ TSO Başkanı İdris Alan," Elazığ medyasının çok önemli birikimi ve tarihi geçmişi bulunmaktadır. Ancak buna rağmen tüm Anadolu medyasının içerisinde bulunduğu çeşitli zorluklar ve sıkıntıları yaşadığı söz konusudur. Biz oda olarak ilimizin kalkınma ve gelişmesinde çok önemli bir yeri olan medya kuruluşlarımıza her zaman destek verilmesinden yanayız. Bugün yapılan eğitimlerle de medya sektöründe ve bu konuya ilgi duyanlara katkı sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"GAZETECİLİK ÖZEL BİR MESLEK"

35 yıllık gazetecilik yaşamında, gazeteciliği çok sevdiği için devam ettiğini aktaran Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hasan Fehmi Ketenci ise, "Aslında ben Türkiye'nin çok önemli iç mimarlarından biriyim. Ama asla işimi yapmadım. Çünkü gazetecilik çok özel bir meslek ve iştir. Bu işi yaparken kendinizi verirseniz, gazetecilik ilkelerine sadık kalırsanız hayattaki en keyifli işi yaptığınızı anlarsınız. Burada 3 gün boyunca çok özel, güzel şeyler yapacağız, göreceğiz. Tasarım konusu üzerinde duracağız ve gazeteler üzerinde çalışmalar yapacağız" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından eğitim programı başladı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kocaeli Üniversitesi Hasan Fehmi Elazığ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title