Haberler

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü Çeküs Emzirme Haftası'nı Kutluyor

Abone Ol

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Şubesi (ÇEKÜS), Şehitkamil Devlet Hastanesi Kadın Doğum Bölümü'nü ziyaret ederek yeni doğum yapmış anneleri bebeklerine bakma konusunda uyardı.

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Şubesi (ÇEKÜS), Şehitkamil Devlet Hastanesi Kadın Doğum Bölümü'nü ziyaret ederek yeni doğum yapmış anneleri bebeklerine bakma konusunda uyardı.

Emzirme Haftası nedeniyle Şehitkamil Devlet Hastanesi Kadın Doğum bölümünü ziyaret eden ÇEKÜS Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Selda Doğan, Hemşire Zuhal Ökmen, Anne Sütü ve bebeğin sağlıklı beslenmesini anlatan broşürleri ve lohusa şekeri dağıttı. Annelere emzirme yöntemleri ve bebeklerin beslenmesi ile ilgili bilgilendirmeyi ÇEKÜS Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Selda Doğan yaptı.

Emzirme haftasına ilişkin açıklama yapan ÇEKÜS Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Selda Doğan, anne sütünün en ideal besin olduğunu belirterek, "Anne sütünün bebek için en ideal besin olduğu çok eskiden beri bilinmektedir. Son 30 yılda yapılmış çalışmalar, bu gerçeği bir kez daha kanıtlamış ve anne sütünün gerek besinsel değeri, gerekse hastalıklardan koruyucu maddeler içermesi açılarından tüm yapay besinlerden üstün olduğunu göstermiştir. Anne sütü ile beslenme çocuğun sağlığı ve gelişmesi için ana koşuldur ve annelerin sağlığı için önemlidir" dedi.

Doğumdan sonra bebeğin ilk yarım saat içerisinde emzirilmesinin önemli olduğunu ifade eden ÇEKÜS Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Doğan, "Doğumdan sonraki ilk yarım saat içerisinde bebeğin emzirilmesi yüksek protein değeri, yağda eriyebilen vitaminleri ve enfeksiyonu önleyen özellikleri olan ağız sütünün alınması bebeğin beslenmesi ve sağlığı açısından çok önemlidir. ağız sütü bebeğin ilk aşısıdır. Ağız sütünün tamamını alabilmesi için bebeğe şekerli su sıvı verilmelidir" diye konuştu.

Anne sütü ile beslenen bebeklerin daha az hastalıklara yakalandıklarını belirten ÇEKÜS Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Doğan, "Anne sütü ile beslenen bebekler ishal ve bulaşıcı hastalıklara daha az yakalanırlar. Bazen hasta yada zayıf bebeklerin özel bakım için annelerinden ayrılmaları gerekebilir. Annenin bebeğine süt salgılayabilmesi için süt üretimini belirli bir düzeye getirilmesi ve bunu sürdürmesi gerekir. Biberonla beslenmek memeyi emmekten daha zordur. Çok küçük bebekler bile sağılmış sütü fincandan içebilirler. Biberonla beslenme önerilmektedir. Çünkü bebeğin fincandan diliyle sütü içmesi yeterli sütü almasına kendisinin karar vermesini sağlayacaktır.Ev dışında çalışan anneler işe gitmeden ve bebeğini emzirmeden önce temiz bir fincan ya da kavanoza sütünü sağarak, bebeğine içirmek üzere bırakabilir. Sağılan süt temiz bir bez veya kapakla kapatılıp, serin bir yerde saklanmalıdır. Sağılmış süt ısıtılmamalı, kaynatılmamalı, sıcak su içinde bekletilip uygun ısıya geldikten sonra bebeğe verilmelidir. Sağılmış anne sütü uygun kap veya torba içerisinde dışarıda 3 saat, buzdolabında 3 gün, derin dorucuda 3 ay bozulmadan kalabilir" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title