Haberler

Gaziantep'te Üniversite-sanayi İşbirliği Komisyonu Kuruldu

Abone Ol

Gaziantep Sanayi Odası (Gso) ve Gaziantep Üniversitesi (Gazü) İşbirliğiyle Üniversite-sanayi İşbirliğini Artırmak, Gaziantep'in İnovasyon, Ar-ge ve Markalaşma Sürecini Geliştirmek Üzere 'Üniversite-sanayi İşbirliği Komisyonu' Kuruldu.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) işbirliğiyle üniversite-sanayi işbirliğini artırmak, Gaziantep'in inovasyon, Ar-Ge ve markalaşma sürecini geliştirmek üzere ‘Üniversite-Sanayi İşbirliği Komisyonu’ kuruldu.

Komisyon, GSO Başkanı Nejat Koçer'in başkanlık ettiği ilk toplantısını GSO'da gerçekleştirdi. Çalışmalarına başlayan komisyonun üyeliklerini; GSO'dan Başkan Yardımcısı Mehmet Özmen, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Özpolat, Ragıp Gören ve Genel Sekreter Kürşat Göncü ile Gaziantep Üniversitesi'nden Üniversite-Sanayi İşbirliği Koordinatörü Prof. Dr. Arif Nacaroğlu, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat Bayseç, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Şenol İbanoğlu ve Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Türkay Dereli oluşturdu.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, yaptığı açıklamada, komisyonu oluşturmaktaki amaçlarının bilginin gücü ile üretimin gücünü bütünleştirecek ortak projeler ve uygulamalar oluşturmak olduğunu, bu komisyonla birlikte GSO ve GAZÜ arasında bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. Üniversite-sanayi işbirliğinin gelişimi için her zaman yoğun çaba içerisinde olduklarını ve gelinen noktanın sevindirici ama kendileri için yeterli olmadığına dikkat çeken Koçer, şunları söyledi:

"Gaziantep Üniversitesi'nden akademisyenlerimizle birlikte oluşturduğumuz bu komisyon inanıyorum ki, Türkiye'nin inovasyon şehri Gaziantep adına ve gelecek planlarımız adına önemli çalışmalara ve projelere imza atacaktır. Biz oda olarak her zaman kalkınmanın üniversite-sanayi işbirliğinden geçtiği fikrini benimsedik. Oluşturduğumuz bu komisyonla birlikte kaynakların en yüksek verimlilikte kullanımı, sanayinin gelişimi ve bilgi birikiminin üretime dönüşümü konusunda önemli bir adım daha attığımıza inanıyorum."

Gerçekleşen ilk toplantının ardından komisyon, sürekli eğitim merkezlerinin ve TEKMER'in geliştirilmesi, AB 7. çerçeve programları kapsamında Gaziantep sanayisi adına proje üretme ve geliştirme çalışmalarının sağlanması ile teşviki, öğretim görevlilerinin katılımıyla organize sanayi bölgesinde geniş çaplı bir saha ziyareti yapılması ve inovasyon sürecinde Gaziantep sanayisi ile ilgili toplantı ve paneller düzenlenmesi yönünde görüş birliğine vardı.

(OÇ-ST-Y)

07.11.2007 12:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title