Haberler

Depremde yerle bir olan 6 katlı Gölgeler Apartmanı'yla ilgili kan donduran iddia

Güncelleme:
Abone Ol

7.7 büyüklüğündeki depremde yıkılan Gaziantep'teki 6 katlı binanın enkazından kızıyla birlikte yaralı olarak kurtulan Rabia Yılmaz, "Sallantı ile beraber bina çöktü, üçümüz birbirimize sarıldık, sonra da düştü. Evin altındaki dükkanların bazılarının kolonları kesilmişti" dedi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk deprem ve daha sonra Elbistan'da meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremden başta Kahramanmaraş olmak üzere Hatay, Gaziantep ve Diyarbakır'ın aralarında bulunduğu 10 il etkilendi. Sarsıntıdan en çok etkilenen illerin başında gelen Gaziantep'te yıkılan Gölgeler Apartmanı ile ilgili ortaya atılan iddia ise kan dondurdu.

"NEFES ALMAM İÇİN ANNEM TOKAMI AĞZIMA KOYDU"

Depremden 30 saat sonra yaralı olarak kurtulan Rabia Yılmaz (44) ve kızı Gülben Yılmaz (23), dehşet anlarını anlattı. Deprem anında uyanık olduğunu belirten Gülben Yılmaz, "Evdekileri uyandırdım. Evdekilerle birlikte el ele tutuşup çömeldik. Üzerimizde sadece molozlar vardı. Çok ağırdı, nefessiz kalmıştık. Benim elimde telefon vardı, onun kabını sallıyordum. Apartmanımız sorunluydu. Dövizci, kuyumcu dükkanlarındaki kolonlar kesilmişti. Nefes almam için kafamdaki tokayı annem ağzıma koydu" dedi.

Depremde yerle bir olan 6 katlı Gölgeler Apartmanı'yla ilgili kan donduran iddia

"EVİN ALTINDAKİ DÜKKANLARIN KOLONLARI KESİLMİŞTİ"

Depremden sağ kurtulan anne Rabia Yılmaz da, "Deprem anında uyanıktım. İki kızım vardı, nefes almaları için yer açtım. Onlara moral verdim. Telefon kılıfını çıkardım yelpaze yaptım. Çıkarıldığım anı hatırlıyorum. 'En son beni çıkarın' dedim, en son ben çıktım sürünerek. Masallar anlattık, sayılar saydık, birbirimizi motive ettik uyumamak için. Sallantı ile beraber bina çöktü, üçümüz birbirimize sarıldık, sonra da düştü. Evin altındaki dükkanların bazılarının kolonları kesilmişti" diye konuştu.

Depremde yerle bir olan 6 katlı Gölgeler Apartmanı'yla ilgili kan donduran iddia

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rabia Yılmaz Gaziantep 3.Sayfa Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (6)

sem sem:

insanımız bilinçli olmalı kolonlarmı kesildi hemen gidin belediyeye, çevre şehircilik iklim değişikliği il müdürlüklerine şikayette bulunun kolonların kesilmesi binanın öldürülmesi demektir deprem olmasa bile yıkılma ihtimali vardır depremlerde zaten kesin yıkılır

Yanıtla3318
orhan eren:

kuyumcu dovizci o kolonlari keser kardesim dinlemez neden mi, cunki gece vakti kuyumcu kendisi o apartmanda yatip uyumuyor, kendi ozel guzel saglam evinde uyuyor. bu tip insanlari ancak yasalar durdurur ve ne yazikki yasalarimiz yok, kontrol merciileri yok. eskiyalar cirit atiyor heralanda heryerde...

451
Aykut Kalanoğlu:

Bu kadar ahmaklık olamaz kolon kesmek cinayete teşebbüstür insanların diri diri gömülmesi demektir koskoca apartmanda kolon kesiliyor ve kesilirken kimsenin gıkı çıkmıyor hayret nasıl olabilir şaşıyorum?şehir insanları vurdumduymaz bananeci olmuş !

Yanıtla5260
Hsn:

yahu kesenleri güzel bir dövüp şikayet edemedinizmi bu nasıl bilinçsizliktir

Yanıtla19243
umut ersah:

İmar yonetmeligi kanuna muhalefetten Şayet kolon kesildiginden sebeple bina yıkıldıgından veya agır hasar gördüğünden sonra binada Can kaybı oluşmuş ise kanıtlaya biliyorsan mahkeme 10 yıl veya 30 yıla kadar ceza verebiliyormuş.

Yanıtla015
Adana001 Merkez:

Denetim yapacakyada yapan kurumların veballer çok büyük. Binalar güvensiz. Marketler galeriler kendilerine özgü tadilat yapıyor ve görmeden onay veren kurum personelleri var. Altında haksız çıkarlar olduğu net

Yanıtla01
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title