Haberler

Türkiye'nin en çok çay tüketen illeri belli oldu! Zirvedeki şehir herkesi şaşırttı

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'de çayın en çok tüketildiği şehir, gastronomi kenti Gaziantep oldu. Gaziantep'i, Şanlıurfa, Muş ve Diyarbakır izledi. Söz konusu kentlerde her yıl yaklaşık 50 bin ton çay tüketildiği tahmin ediliyor.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), Türkiye'deki çay tüketim alışkanlıklarına dair hazırladığı listeyi açıkladı. Çayın anavatanı Karadeniz olsa da raporda en çok çayın Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tüketildiği ortaya çıktı.

Türkiye'nin en çok çay tüketen illeri belli oldu! Zirvedeki şehir herkesi şaşırttı

HER YIL 50 BİN TON ÇAY İÇİYORLAR

Gaziantep, Şanlıurfa, Muş, Diyarbakır, Mardin, Bitlis ve Ağrı gibi kentlerde her yıl yaklaşık 50 bin ton çay tüketildiği tahmin ediliyor. En çok çay tüketen Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ağırlıklı olarak Seylan çayı tercih ediliyor. Söz konusu bölgelerde yerli çayın yanı sıra ithal çaylar da sıklıkla tercih edilen çaylar arasında yer aldı.

EN ÇOK ÇAY TÜKETEN İL GAZİANTEP

Gastronomi kenti Gaziantep, Türkiye'nin en çok çay tüketen illeri listesinde zirvede yer aldı. Gaziantep'i sırasıyla Şanlıurfa, Muş, Diyarbakır, Mardin, Bitlis ve Ağrı takip etti.

Türkiye'nin en çok çay tüketen illeri belli oldu! Zirvedeki şehir herkesi şaşırttı

"ÇAY HOBİMİZDİR"

Dostluğun ve muhabbetin olmazsa olmaz sembol içeceğinin çay olduğunu belirten Gaziantepliler, güne çayla başladıklarını ve çayla bitirdiklerini söyledi. Vatandaşlardan Mehmet Kılıç, "Çay bizim hobimizdir. Biz yemekten sonra mutlaka çay içeriz. Çünkü biz böyle alıştık. Çocuklarımızı da bu şekilde alıştırdık. Arkadaşlarımızla çay ocağına gelip çay eşliğinde sohbet ediyoruz. Çaya karşı bizim hobimiz var. Gaziantepliler çayı sever. Çay olduğu zaman sohbette koyu oluyor." dedi.

Türkiye'nin en çok çay tüketen illeri belli oldu! Zirvedeki şehir herkesi şaşırttı

"ÇAY SOFRALARIN BAŞ TACI"

Çay içmeyi çok sevdiğini belirten Özkan Hoşaf ise, "Çay bütün sofraların baş tacıdır. Yemeklerden sonra mutlaka çay içilmesi lazım. Çünkü sindirim sisteminde çayın büyük rolü vardır. Gerek sofrada olsun gerek arkadaş ortamında olsun, çay olmazsa sofranın da sohbetin de tadı olmaz. Sofrada ve sohbet ortamlarında çay mutlaka olmalıdır. Bir insan günlük 8-10 tane çay içer. Toplum ne kadar güzel olursa çay sohbetleri de o kadar iyi olur." diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güneydoğu Anadolu Doğu Anadolu Diyarbakır Gastronomi gaziantep Şanlıurfa Ekonomi Türkiye Çaykur Güncel Çaykur Kültür Yerel Yaşam Muş Çay Gastronomi Kültür Yerel Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (26)

MGk:

Hani Rize'de ekilir Erzurum'da içilirdi koca efsane yerle yeksan oldu :) ( yalnız 40 milyonluk İstanbul nasıl liste de yok..??)

Yanıtla10120
Zebra 21:

O kişi başına dir

01
DiYaRBaKıRLı:

Kaçak çay ne zamandan beri ithal oldu? İstikan çay bir numara

Yanıtla1766
Ararat Arat:

o yüzden doğu ve güneydoğu da kanser oranları çok yüksek bence çernobilin etkisi hala devam ediyor

Yanıtla4326
DiYaRBaKıRLı:

Dikkat et etki sana tepki yapmasın sen veremmisin

00
Kral ve Köleler:

Güneydoğu'da yerli çay içilmiyor o yüzden Çernobil'lik bir durum yok.

00
aaa:

listeyi gaziantepli biri harcadi sanırım. erzurumda cocuklara süt yerine çay veriyorlar. mümkün degil inanmam bu listeye

Yanıtla2145
Eriş Ersoy:

Sen inanma biz inanırız senin yerine dışarı çık kapıda bekle

00
Mehmet Acıoğlu:

3 milyona yakın nüfusu var antebin 40 yaşındayım herkes çaykolik burda

00
Mehmet Acıoğlu:

Çünkü Gaziantep te evler bir kenara binlerce esnaf gelen misafir arkadaş veya müşterisini çay içmeden yollamaz

Yanıtla338
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title