Gaziantep Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Şeker Ortak Çalışma Başlattı
Üniversite Sanayi İşbirliği çerçevesinde; Gaziantep Üniversitesi ile Erciyes Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Kayseri Şeker’in ortak çalışma gurubu oluşturdu.
Üniversite Sanayi İşbirliği çerçevesinde; Gaziantep Üniversitesi ile Erciyes Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Kayseri Şeker'in ortak çalışma gurubu oluşturdu.
Kayseri Şeker AR-GE birimi ile birlikte başlatılan projeler kapsamında çalışma yapmak üzere çalışma gurubundaki akademisyenler Kayseri Şeker'e geldi. Erciyes Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Kayseri Şeker ortak çalışma gurubunun üzerinde çalışma başlattığı konularda açıklama yapan Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram Dünya; "İnsan nüfusu artarken, gıda miktarı düşüyor. Bu nedenle ziraat ve tarım oldukça stratejik konumda bulunmaktadır. Bu konularda alternatif çözümler üretmek amacıyla üniversitelerin kampüslerden sahaya ve sanayiye inmek durumunda. Bu çalışma kapsamında Gaziantep ile Kayseri'nin potansiyelini birleştirmek işitiyoruz. Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Gaziantep Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisleri olarak Kayseri Şeker ile ne tür AR-GE çalışmaları yapabiliriz, geleceğe yönelik ne tür planlamalar yapılabileceği çalışmasını başlatmış bulunmaktayız. Ortak çalışma gurubumuzda Teknoloji Transfer Ofisi'nin 'Modül-3' diye adlandırdığı üniversite sanayi işbirliğindeki akademisyenlerimiz, endüstri, gıda, makina ve elektrik elektronik mühendisliği bölümlerindenakademisyenlerimiz bulunmaktadır. Amacımız; ülkemize ve teknoloji transfer ofislerimiz aracılığı ile insanlığa hizmet edebilmektir. Bu genelde alışılmış bir durum değildir. Teknoloji transfer ofislerinin ve üniversitelerin bir araya gelerek sanayi kurumlarının ayağına gitmesi bunlar yeni yeni şeylerdir. Türkiye'deki bütün TTO'ların vasıtasıyla üniversiteler şuan zaten mutfağa indi. Bu daha emekleme süreci olup silikon vadisinin 100 yılda aldığı mesafeyi bizim inşallah 10 yılda alacağımıza inanıyoruz. Çalışmalarımız kapsamında Kayseri Şeker'in ARGE birimini inceleyeceğiz beraber fikir alışverişi yapacağız. Daha sonra da üniversiteye geçeceğiz oradaki TTO'nun araştırmalarını faaliyetlerini ve araştırma merkezlerini de inceleyeceğiz" dedi.
Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörü Halil İbrahim Özer; Erciyes Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Kayseri Şeker AR-GE yöneticileri olarak Kayseri Şeker ile bölgesel ortak AR-GE projeleri konusunda ortak çalışmalarda bulunacaklarını belirtti.
Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli; "Üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde, Kayseri Şeker AR-GE merkezi olarak Erciyes Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitelerimizin değerli bilim adamlarıyla birlikte başlatmış olduğumuz projelerle Kayseri'de örnek olduğumuzu düşünüyorum. Özellikle pancar ham maddemizin veriminin arttırılması, maliyetlerinin düşürülmesi, çiftçilerimizin gelirlerinin arttırılması konuları yanı sıra enerji verimliliği ile ilgili birçok konuda çalışmalar yapmaktayız" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ