Haberler

Gebze'de Şekerpınar Şehitliği Açıldı

Abone Ol

Kocaeli'nin Gebze İlçesine Bağlı Şekerpınar Beldesinde Yapımı Tamamlanan Şehitlik Çanakkale Zaferi'nin 93. Yıl Dönümünde Açıldı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Şekerpınar beldesinde yapımı tamamlanan şehitlik Çanakkale Zaferi'nin 93. yıl dönümünde açıldı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıl dönümünde Şekerpınar'da yapılan anma programı çerçevesinde yapımı tamamlanan Şekerpınar Şehitliği açıldı. İlk olarak Hasan Tahsin İlköğretim Okulun'da yapılan anma programının ardından şehitliğe geçen Şekerpınar Belediye Başkanı Cemalettin Balcı ve beraberindeki heyet Çanakkale Şehitleri'ni dualarla andı. Balcı, Şekerpınar'ın ilk şehidi olan Şehit Ali Atik'in mezarına çiçek bıraktı. Okunan duaların ardından tören sona erdi.

1994 yılında teröristlerin döşediği mayına askeri aracın çarpması sonucu şehit olan Ali Atik'in anısına yaptırılan şehitlikte 9 adet mezar yeri bulunmakta. Yüksekliği 6 metre olan 8 adet sütun üzerine kurulan şehitlikte asker figürleri, 1 adet kaide, 15 metre yüksekliğinde bir Türk bayrağı ve çeşitli figürler bulunuyor.

(MEA-EY) 18.03.2008 15:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title