Haberler

Geçmişten Geleceğe Yoğurt

Abone Ol

Bursa İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü “Dünya Süt Günü” dolayısıyla “Geçmişten Geleceğe Yoğurt” konulu panel düzenledi.

Bursa İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü "Dünya Süt Günü" dolayısıyla "Geçmişten Geleceğe Yoğurt" konulu panel düzenledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki panelin başkanlığını Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar'ın yaptığı oturuma Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Çıbık, "Yoğurdu Oluşturan Bakteriler", Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tülay Özcan "Yoğurtta Kaliteyi Etkileyen Faktörler", Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) adına Gülay Özcan "Dünden Bugüne Endüstride Yoğurt ve Yoğurt Kültürleri", Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Çekirge Devlet Hastanesi'nden Yasemin Güleçyüz Kalemci "Beslenme ve Diyet" konusunda konuşmacı olarak katıldı. Panele Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencileri, özel sektör temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Panelin açılışında kısa bir konuşma yapan Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitü Müdürü Harun Seçkin, "Bu paneli, yoğurdun önemini vurgulamak, yoğurt konusunda bilinen ve bilinmeyenleri ortaya koymak, kaliteli üretimi arttırmak ve üniversite-sanayi ve kamu işbirliğiyle sektörel meseleleri paylaşmak için düzenledik. Aynı zamanda Ulusal Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitü bünyesinde kurulacak olan "Ulusal Gıda Starter Kültür Gen Bankası" konusunda bilgi vermek ve konuyla ilgili tüketicileri olduğu kadar üreticileri de bilgilendirip starter kültür yoğurt konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz" dedi.

İnsan gelişiminde sütün çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tülay Özcan, "Südün tarihi çok eskiye dayanıyor. Bugün gelişen teknoloji sayesinde ürün çeşidi arttı. Son yıllarda sağlık problemlerinin artması insanları alternatif ürünlere itti. Hayvani ürünlerin önemi daha da artmış oldu. Besleyici özelliği olan yoğurdun önemi artmaya başladı. Avrupa ve Amerika'nın yoğurdun faydalarını fark ettiğini ve buna yönelik çalışmalar yaptığını görüyoruz. Özellikle çocuklar için yaptıkları meyveli yoğurtlarla çocuklara yoğurt yeme alışkanlığı kazandırmaya çalışıyorlar" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uludağ Üniversitesi Mustafa Tayar Gülay Özcan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title